Vacanta in bucatarie - Tarator - supa rece cu iaurt si castravete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucataria bulgareasca s-a dezvoltat din intalnirea mai multor traditii culinare, atat locale, cat si din afara, de la turci sau greci. In Bulgaria se mananca multe legume proaspete sau preparate,

Bucataria bulgareasca s-a dezvoltat din intalnirea mai multor traditii culinare, atat locale, cat si din afara, de la turci sau greci. In Bulgaria se mananca multe legume proaspete sau preparate, alaturi de carne, in vase de teracota. Mult usturoi si ceapa insotesc fiecare preparat. Trebuie incercata salata Shopska cu rosii, castraveti, ceapa, asezonate cu "sirene", o branza bulgareasca. De asemenea, multe mancaruri contin iaurt. Tarator - o supa rece cu iaurt si castravete este tocmai buna in zilele caniculare. Bulgarii mananca multa carne, fie ca este porc, pui sau vitel. Cel mai cunoscut fel de mancare este "kebapcheta", carne tocata fripta pe gratar, care are aspectul unui mic. Ca bautura, se poate incerca vinul bulgaresc, care, desi nu este scump, este foarte bun. Dintre marcile locale de bere, cele mai cunoscute sunt Zagorka si Kamenitsa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite