Vacanta in bucatarie - Gastronomie peruana: supa din cap de oaie si tocana din porc de Guineea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In Peru veti descoperi cea mai buna bucatarie din America Latina. Gastronomia peruana ofera cea mai mare varietate de mancaruri specifice, de pe coasta oceanului pana in munti si jungla. Ar fi bine ca

In Peru veti descoperi cea mai buna bucatarie din America Latina. Gastronomia peruana ofera cea mai mare varietate de mancaruri specifice, de pe coasta oceanului pana in munti si jungla. Ar fi bine ca inainte sa comandati un fel de mancare sa intrebati ce ingrediente sunt folosite, deoarece unele pot contine prea mult piper sau sa fie foarte condimentate. Cele mai populare feluri sunt cebiche (peste crud marinat in suc de lamaie); pachamanca (carne si legume gatite in pamant), chupe de camarones (supa de creveti), aji gallina (pui condimentat) si juane (piure de porumb). Bucataria de pe coasta de nord din Peru incepe cu o portie de arroz con pato (rata si orez), seco de chavelo (peste copt cu banane verzi fripte), carne de capra cu fasole etc. In Lima, gurmanzii se pot desfata cu o mare varietate de meniuri, rezultata in urma influentelor straine. Causa limena, adica piure de cartofi si peste, dar si tacu-tacu, fasole prajita amestecata cu orez, sunt cateva mancaruri favorite in Lima. In zona montana, mancarea tipica este pachamanca, preparata intr-o gaura din pamant peste pietre incinse. Printre ingrediente se numara fasolea verde, cartofii, porumbul si cateva feluri de carne asezonate cu ierburi si condimente. Ca supa se poate servi patasca si caldo de cabeza de cordero (supa din cap de oaie). Porcii de Guineea sunt preparati in mai multe tipuri de sosuri si tocane. Ca antreu este recomandat ocapra, preparat in sos de alune. In jungla, mancarurile surprind prin lipsa ingredientelor. Ca bauturi, merita incercat Peruvian Pisco, un coniac din struguri, precum si "chicha morada" si "chicha de jora", suc fermentat de porumb rosu sau galben.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite