Vacanta in bucatarie - Baclavaua greceasca e tot baclava, dar merge cu un vin rosu sec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baclavaua este o prajitura traditionala turceasca, dar care a fost imprumutata de ciprioti si raspandita in toata Grecia. Astazi, baclavaua greceasca nu este prea diferita de cea turceasca si se

Baclavaua este o prajitura traditionala turceasca, dar care a fost imprumutata de ciprioti si raspandita in toata Grecia. Astazi, baclavaua greceasca nu este prea diferita de cea turceasca si se serveste in "compania" unui vin rosu sec. Pentru prepararea acestei prajituri aveti nevoie de o jumatate de kilogram de nuci macinate, foi de placinta, ulei, zahar, o lamaie si miere de albine. Cuptorul cu lemne este cel mai potrivit pentru o baclava autentica, dar se poate coace si la aragaz. Se unge tava cu ulei de masline si se asaza prima foaie de placinta pe care se presara nuci macinate si miere. Se aseaza a doua foaie, se unge cu ulei si se presara un alt strat de nuci cu miere. Cu a treia foaie veti proceda la fel, iar la final veti acoperi totul cu ultima foaie de placinta. Se taie in patrate si se da la cuptor timp de 30 de minute. Intre timp, intr-o cratita se fierb 3 pahare cu apa, 3 de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat; dupa ce se topeste zaharul si se omogenizeaza bine, se aduga zeama de la o lamaie. Se toarna siropul in tava de baclava si se baga din nou la cuptor timp de 10-12 minute pentru a intra siropul in prajitura. Va va iesi o prajitura extrem de dulce, care se poate servi atat calda, cat si rece.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite