VACANTA IN BUCATARIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sicilia - peste si paste, cu mult chimen Sicilia este cea mai mare insula mediteraneana si ofera peisaje de neuitat, de la plajele din Taormina pana la cele din golful Castellammare, de langa

Sicilia - peste si paste, cu mult chimen
Sicilia este cea mai mare insula mediteraneana si ofera peisaje de neuitat, de la plajele din Taormina pana la cele din golful Castellammare, de langa vulcanul activ Etna. Nici bucataria traditionala nu este de neglijat. Mancarea siciliana este diferita fata de orice alta regiune italiana. Bucataria din Sicilia a fost influentata puternic de cei care au stapanit insula in secolele trecute. De la greci la romani, arabi, normanzi, francezi si spanioli, fiecare cuceritor si-a facut simtita influenta asupra mancarurilor din Sicilia. Un aperitiv favorit in regiune poate fi traditionala Caponata, un amestec de vinete cu mirodenii mediteraneene, servite cu paine crocanta. O alta delicatesa siciliana servita ca aperitiv este Arancini, sau "portocale mici", niste chiftele de orez umplute cu carne si branza. Primul fel sunt de obicei pastele simple cu sardine (Pasta con le Sarde). Acest gen de paste sunt considerate mancare traditionala. O alta optiune ar putea fi pastele cu conopida. Pasta alla Norma sunt niste spaghete cu sos de tomate si vinete prajite peste care se adauga branza. De obicei, in Sicilia se servesc supe din fasole, linte, orez, legume proaspete si combinatii ale acestor ingrediente. Datorita arabilor, in unele feluri de mancare siciliana se poate gasi ingredientul couscous. Carnea nu este foarte populara in Sicilia, unde exista o abundenta de peste proaspat. Totusi, carnea de vitel poate fi regasita in meniurile restaurantelor din insula. Preferate sunt insa preparatele din ton si peste sabie. Una dintre alegeri ar putea fi peste sabie la gratar cu sos de portocale sau ton cu fasole. Sardinele sunt folosite ca aperitiv, felul intai sau fel principal la o masa. Baccala sau codul sarat este o alta specialitate siciliana. Chimenul este folosit in mai toate preparatele pe baza de legume. In aceasta insula aveti foarte multe de ales si in privinta dulciurilor, fructelor si inghetatelor. Martipanul, sau pasta de migdale indulcita, este servit in mai multe forme si culori. Granita si inghetatele cu cele mai variate arome pot fi cumparate la tot pasul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite