VACANTA IN BUCATARIE - Tocanita haiduceasca de miel la ceaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot chichirezul la tocanita haiduceasca de miel este locul unde se pregateste. Cea mai gustoasa tocanita este preparata in mijlocul naturii, langa un foc de tabara. Din carnita de miel trebuie alese

Tot chichirezul la tocanita haiduceasca de miel este locul unde se pregateste. Cea mai gustoasa tocanita este preparata in mijlocul naturii, langa un foc de tabara. Din carnita de miel trebuie alese cateva ciozvarte portivite si calite intr-un ceaun, cu maruntaie cu tot. Taiati doua cepe zdravene, doi morcovi, telina, gulie si pastarnac. Adaugati si niste condimente "barbatesti", adica... mai picante, ca sa ceara vin spre stingere. Cand carnea este aproape gata, se pun "la lucru" toate aceste legume. Pe aragaz, tocanita nu are cum sa iasa haiduceasca, pentru ca focul va bate in acelasi loc. Ceaunul trebuie sa fie suspendat pe pirostrii, deasupra unui focusor de lemne. Sarea se pune la sfarsit, ca sa ramana carnea frageda. O mamaliga mare si galbena va completa festinul gastronomic, facuta si ea tot la focul de sub pirostrii. Apa dupa tocanita haiduceasca nu este recomandata pentru ca nu stinge iuteala condimentelor, asa ca cel mai bun este un vin sangeriu, dintr-o ulcica de lut ars.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite