VACANTA IN BUCATARIE - Thailanda - raiul mancarurilor fara grasimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre motivele pentru care merita sa vizitati Thailanda este bucataria traditionala. Thailandezii sunt un popor de gurmanzi, indragostiti de mancarea buna si gata oricand sa experimenteze.

Unul dintre motivele pentru care merita sa vizitati Thailanda este bucataria traditionala. Thailandezii sunt un popor de gurmanzi, indragostiti de mancarea buna si gata oricand sa experimenteze. Diferenta importanta fata de mancarea occidentala este cantitatea mica de grasimi. Salata thailandeza, de exemplu, nu contine deloc grasimi, adaugandu-se doar condimente sarate, suc de lamaie, chilli si usturoi. Principalele ingrediente folosite aici sunt fructele proaspete si legumele (fasole, morcovi, ciuperci de tot felul, spanac, usturoi), menta si diferite mirodenii. In multe dintre mancarurile thailandeze veti descoperi lapte de cocos, alune, orez si pasta curry. Unele dintre cele mai cunoscute feluri de mancare thailandeze sunt tom yam goong, supa de creveti condimentata si satay. O curiozitate thailandeza este mancatul la comun. Felurile de mancare sunt servite astfel incat sa fie impartite intre toti cei de la masa, fiecare luand mancarea si servind-o cu orez. Nimeni nu are propria farfurie de peste sau carne de porc, ci doar o portie de orez. Antreurile contin, in general, rulouri de primavara si prajituri din orez umflat cu sos de ierburi. Un meniu complet cuprinde antreuri, supa, salata, felul principal, completat uneori de diferite sosuri, si desert. Cele mai multe dintre deserturile thailandeze au la baza laptele de cocos, insa, de cele mai multe ori, "dulcele" de la sfarsitul mesei este cate un fruct.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite