VACANTA IN BUCATARIE - In Tahiti este la moda mancarea polineziana coapta pe piatra incinsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tahiti, insula din Pacificul de Sud, este o combinatie intre rafinamentul francez si exotismul specific insulelor tropicale. Turistii care ajung in Tahiti sunt fascinati atat de peisaje, cat si de

Tahiti, insula din Pacificul de Sud, este o combinatie intre rafinamentul francez si exotismul specific insulelor tropicale. Turistii care ajung in Tahiti sunt fascinati atat de peisaje, cat si de mancarea traditionala. Aici, ei pot savura mancaruri frantuzesti, italienesti, chinezesti si vietnameze, dar si specialitati polineziene. Specialitatile cele mai apreciate din Tahiti sunt "fafa" (spanac servit cu carne de purcel), pestele marinat si "poe" (placinta crocanta cu papaya, mango si banane). Un lucru foarte interesant in aceasta insula din Pacific este modul traditional de a gati. Localnicii sapa o groapa in pamant pe care o umplu cu pietre. Apoi, fac un foc pentru a incalzi pietrele, peste care pun mancarea invelita in frunze de banan. Dupa asta, acopera din nou groapa cu pamant si lasa acolo mancarea timp de cateva ore. Un astfel de cuptor se numeste ahimaa, iar acest mod de preparare a mancarii poarta denumirea de tamaaraa. Cu toate ca pe insula exista foarte multe bauturi din toata lumea, turistii care ajung in Tahiti prefera bauturile traditionale. Cele mai populare sunt cocktailurile preparate din fructe exotice si tarii locale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite