VACANTA IN BUCATARIE - Spania - tara mancarurilor "fierbinti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanta in Spania nu inseamna numai peisaje si flamenco, ci si surprize culinare interesante. Caracteristica generala a bucatariei spaniole o constituie condimentele, folosite din belsug la prepararea

Vacanta in Spania nu inseamna numai peisaje si flamenco, ci si surprize culinare interesante. Caracteristica generala a bucatariei spaniole o constituie condimentele, folosite din belsug la prepararea celor mai multe feluri de mancare. Se pot numara pe degete mancarurile care nu contin ardei iute sau gras, pasta de tomate ori usturoi. Sofranul este un ingredient de baza in multe dintre mancarurile spaniole, in special in paella. Tapas este un alt preparat foarte popular in Peninsula Iberica. Aceasta specialitate consta in felii de paine prajita unse cu sos de rosii si usturoi, servindu-se ca gustare sau aperitiv de doua ori pe zi. Spania este divizata atat in regiuni si dialecte, cat si dupa traditiile culinare. In partea de nord-est, in Galicia, influenta culinara predominanta este cea a vechilor celti. In aceasta zona, turistii pot savura fripturi din carne de vita si file de peste, iar escalopul este la el acasa. Ca bautura, in Galicia este preferat siropul de cedru. Bascii mananca preparate din peste, supa de peste sau cod prajit. In regiunea catalana, turistii vor gasi cea mai diferita si interesanta zona a Spaniei din punct de vedere culinar. Catalanii prepara pestele intr-un stil aparte, cu fructe autohtone. In gastronomia din Valencia predomina mancarurile pe baza de orez.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite