VACANTA IN BUCATARIE - Codul preparat in stil dalmatian si placinta in noua straturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucataria croata este simpla, dar combina elemente luate de la vecini. Pe coasta Adriaticii, mancarea este similara cu cea din Italia, in vreme ce in nord, bucataria seamana cu cea austro-ungara.

Bucataria croata este simpla, dar combina elemente luate de la vecini. Pe coasta Adriaticii, mancarea este similara cu cea din Italia, in vreme ce in nord, bucataria seamana cu cea austro-ungara. Unele dintre cele mai cunoscute feluri de mancare sunt ciorba de fasole, supa de ciuperci cu hrisca si sardinele proaspete, sau placinta de carne, un preparat de origine turceasca, care poate fi cumparat de la orice patiserie. Dintre preparatele din peste iese in evidenta codul gatit in stil Dalmatian. De asemenea, se remarca si placinta in noua straturi, cunoscuta sub numele de "Bregovska pita" sau "Gibanica devet vrsti". in ceea ce priveste bauturile, in Croatia se gasesc peste 700 de tipuri de vinuri. in sud, oamenii beau "bevanda", un vin rosu cu aroma puternica, indoit cu apa plata, iar in nord-vest, "gemisht", un vin sec, combinat cu apa minerala.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite