VACANTA IN BUCATARIE - Ciorba de salata ca in Arges

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciorba de salata, o vedeta a ciorbelor care se fac in Oltenia, dar si in Dobrogea sau in Arges, se poate pregati in doua moduri: cu afumatura sau fara. Se pun 2-3 capatani de salata intr-un vas mare

Ciorba de salata, o vedeta a ciorbelor care se fac in Oltenia, dar si in Dobrogea sau in Arges, se poate pregati in doua moduri: cu afumatura sau fara. Se pun 2-3 capatani de salata intr-un vas mare cu apa pentru a se inmuia si curata de praf. Apoi, se clatesc bine sub jetul de apa, ca nu cumva sa mai ramana praf intre frunze. Salata se taie marunt ca taiteii si se pune intr-o oala cu putin ulei la calit. Lasati focul mic si acoperiti oala cu un capac. Intre timp, o ceapa maruntita, morcov, pastarnac si o telina mai mica, date prin razatoare, se calesc intr-o tigaie, separat. Cand legumele sunt moi, se amesteca cu salata, se acopera cu apa si se lasa la fiert 35-40 de minute. Acum urmeaza "cireasa de pe tort": Se bat doua oua din care se face o omleta teapana, cu sare, piper si mult marar. Dupa ce e gata, se lasa la racit si se taie cubulete. Zeama se gusta, se acreste cu lamaie sau, dupa gust, cu bors. Se aduga omleta deasupra si cateva frunze de leustean si gata. A doua varianta ar fi ca odata cu legumele sa puneti la calit si ceva afumatura: carnati, kaizer sau costita. Se procedeaza la fel, doar ca, la sfarsit, cand ciorba e gata si se pune in farfurie, puteti sa o dregeti cu o lingura de smantana groasa. Ciorba de salata cu afumatura nu se recomanda sa fie acrita cu lamaie, ci cu bors, iar verdeata sa fie din belsug. Veti obtine o ciorba gustoasa si sanatoasa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite