VACANTA IN BUCATARIE - Bulz afumat ca la Ampoita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daca tot am pomenit de sarbatoarea spicelor de grau din Ampoita, sa vorbim si despre bucatele pe care le puteti savura aici. Bulzul cu afumatura se pregateste cat ai clipi si este un deliciu. Mai

Daca tot am pomenit de sarbatoarea spicelor de grau din Ampoita, sa vorbim si despre bucatele pe care le puteti savura aici. Bulzul cu afumatura se pregateste cat ai clipi si este un deliciu. Mai intai, se face o mamaliga mare, cat roata carului, din malai galben ca aurul. Aveti nevoie de costita de porc afumata, de branza proaspata de oi, cascaval, doua oua si smantana groasa. Mamaliga se imparte in doua. Pe una din bucati se asaza un strat de branza, cateva bucatele de carne cioplite de pe costita, se rade cascaval si se tranteste si un ou prajit. Dupa aceasta se pune cealalta jumatate de mamaliga peste compozitie si se face un bulgare mare si galben, care se arunca pe gratar. Daca nu aveti gratar, merge bagat bulzul si la cuptor. Lasati-l acolo sa se rumeneasca cateva minute si cand se formeaza o crusta maronie, inseamna ca e gata. Se rade din nou cascaval deasupra si se acopera cu un strat de smantana. Apoi, se tranteste peste bulz cel de-al doilea ou prajit ca sa dea frumos. Musai alaturi trebuie sa aveti si un pahar cu vin roziu si rece, scos atunci de la beci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite