Turismul rural va inlocui vacanta la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

crede secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului

Francesco Frangialli, secretar general al Organizatiei Mondiale a Turismului, va participa la conferinta internationala de turism rural, care urmeaza sa se tina in toamna, la Bran.
- Domnule Frangialli, credeti ca turismul poate fi o sansa pentru Romania?
- Cred ca da, pentru ca in lume el este astazi o ramura de baza a economiei. 700 milioane de persoane se deplaseaza anual dintr-o tara intr-alta. In momentul in care Romania se va apropia de Uniunea Europeana, se va integra si in schimburile turistice internationale. Incercam sa ajutam guvernul si industria turistica in mai multe moduri. Turismul rural poate fi foarte avantajos pentru tarile din Europa Centrala si Orientala si misiunea noastra este de a facilita schimburile de experienta.
- Care ar putea fi atuurile noastre?
- Pe vremuri, Romania, ca si Bulgaria, se pozitionase in domeniul turismului de litoral. Astazi, cred ca turismul rural poate fi mai profitabil. In primul rand, pentru ca Romania e aproape de marile concentratii urbane din nordul si centrul Europei, respectiv de Germania. Locuitorii acestei tari cauta spatii unde pot redescoperi padurea, natura, muntele - lucruri pe care le puteti oferi. In al doilea rand, pentru ca tara dumneavoastra a conservat o populatie rurala importanta si toate traditiile culturale, artizanatul, folclorul, care au cam disparut in Europa de Vest. Acesta e un atu care trebuie pastrat si valorificat pentru consumatorii straini.
- Romania are ceva probleme de imagine in afara. Ce trebuie facut pentru ca aceasta sa nu afecteze turismul?
- Turismul permite un contact direct, relatii de la persoana la persoana, descoperirea comunitatilor, localitatilor, a unor situri, fara mijlocirea, uneori partinitoare, a mass media. Pe masura ce vizitatorii vor veni, isi vor face o alta imagine despre tara dumneavoastra si despre locuitorii ei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite