Turismul religios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua parte a lunii iulie, Biroul de pelerinaj al Patriarhiei Romane a alcatuit un program variat de pelerinaje pentru credinciosi.

* 15-17 iulie se viziteaza manastiri din Oltenia, in 3 etape: I - din Bucuresti la Manastirea Trivale (Pitesti), apoi Manastirile Dintr-un Lemn, Surpatele, Bistrita (cazare si masa); II - Manastirile: Hurezi, Polovragi, Tismana, Orsova (cazare si masa); III - participare la Sf. Liturghie la Manastirea Orsova; se fac popasuri la Manastirile Vodita si Clocociov (Pret: 2.750.000 lei).
* 17 iulie - pelerinaj la Manastirea Dealu (cu participare la Sf. Liturghie); alte popasuri la Manastirile Viforata, Stelea si Nucet (Pret: 340.000 lei).
* 20 iulie - de sarbatoarea Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, participare la Sf. Liturghie la Manastirea Ghighiu; se mai viziteaza Manastirile Zamfira, Suzana si Cheia (Pret: 380.000 lei).
* 21-24 iulie - pelerinaj la lacasuri ortodoxe din Moldova si Bucovina in 4 etape: I - se viziteaza Catedrala Episcopala Buzau, Catedrala Episcopala Roman; la Targu Neamt (cazare si cina); II - Manastirile Voronet, Moldovita, Sucevita, Putna si Dragomirna (cazare si masa la hotel de **); III - popasuri duhovnicesti la Manastirile Sf. Ioan de la Suceava, Neamt, Secu, Sihastria (cazare si cina la hotel ** Baltatesti); IV - participare la Sf. Liturghie la Manastirea Varatec; se mai viziteaza Manastirea Agapia (Pret: 3.600.000 lei).
* 24 iulie - pelerinaje la Manastirea Cotmeana (participare la Sf. Liturghie), Schitul Ostrov, apoi la Manastirile Cozia si Turnu (Pret: 450.000 lei).
* 25-30 iulie - pelerinaj in Ardeal si Maramures in 6 etape: I - se viziteaza Manastirile Cozia, Turnu, Sambata de Sus (cazare si masa); II - Catedrala Mitropolitana Sibiu, Catedrala Arhiepiscopala Alba-Iulia, Manastirea Ramet (cazare si masa); III - Manastirile Vadul Feleacului, Nicula, Casiel - Strambu, Rohia (cazare si masa); IV - Manastirea Sf. Mihail din Perii Maramuresului, Cimitirul Vesel din Sapanta, apoi Manastirile Barsana si Moisei (cazare si masa); V - de la Manastirea Moisei se continua traseul prin Bistrita, Tg. Mures la Manastirea Recea; la Sighisoara (cazare la hotel); VI - de aici, dupa vizitarea orasului se continua pelerinajul la Manastirea Sinaia (Pret: 5.200.000 lei).
* 30-31 iulie - in prima zi se viziteaza Manastirile Clocociov, Brancoveni, Calui, Tismana (cazare si masa); II - popas duhovnicesc la Manastirile Polovragi, Hurezi si Dintr-un Lemn (Pret: 2.000.000 lei).
* 30 iulie - un pelerinaj de o zi la Manastirile solicitate: Dintr-un Lemn, Surpatele, Bistrita si Hurezi (Pret: 480.000 lei).
Plecarile vor fi la ora 6,45 de la Clopotnita din Dealul Patriarhiei (statuia lui Al. I. Cuza). Relatii la Biroul de Pelerinaj, tel. 337.48.13 si tel./fax 336.99.21.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite