Tour-operatorul german Dertour, aduce turişti pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul românilor care şi-au petrecut concediile în străinătate s-a majorat cu 25%, în condiţiile în care străinii au venit doar cu 10% mai mulţi decât în 2006. După ce, în 2007,

Numărul românilor care şi-au petrecut concediile în străinătate s-a majorat cu 25%, în condiţiile în care străinii au venit doar cu 10% mai mulţi decât în 2006.

După ce, în 2007, Neckerman şi TUI au încetat a mai include România în ofertele lor, Dertour, alături de ITS (singurul mare tour-operator străin rămas), va aduce în 2008 turişti străini pe litoralul Mării Negre. Oficialii agenţiilor de turism consideră că se vor reîntoarce şi ceilalţi tour-operatori, dacă nu vor exista incidente mari, de genul gripei aviare.

Dertour, al doilea mare turoperator german după TUI, îşi va suplimenta portofoliul prin aducerea de turişti străini în România începând de anul viitor, după ce în cei trei ani de prezenţă pe piaţa autohtonă s-a ocupat exclusiv de vacanţele turiştilor români în străinătate.


"De anul viitor, Dertour va avea un catalog cu România pe care îl va promova în Germania şi în toată reţeaua de agenţii pe care le are în lume. Vom promova anul viitor litoralul românesc, unde estimăm că vom aduce la vară circa 1.000 de turişti, în principal din Germania", a declarat Radu Colfescu, directorul general al Dertour pentru România şi Republica Moldova.


Românii îşi fac concediile mai mult în afară decât în ţară

Numărul unu mondial, grupul german TUI, şi un alt mare turoperator din aceeaşi ţară, Neckermann, au renunţat anii trecuţi să mai vândă pachete turistice pe litoralul românesc, fiind nemulţumiţi de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, de zgomotul şi lipsa curăţeniei din staţiuni. Referitor la litoral, oficialii ANAT apreciază că hotelierii au anunţat creşteri ale preţurilor de cazare de 5-10%, dar acestea ar putea fi mai mici dacă se reuşeşte deschiderea sezonului mai devreme (luna aprilie).


Numărul românilor care şi-au petrecut vacanţele în ţară a crescut cu 10% în acest an, creştere similară cu cea a numărului străinilor veniţi în vacanţă în România, iar numărul românilor care şi-au petrecut concediile în străinătate s-a majorat cu 25%, potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Numărul românilor plecaţi în vacanţă în ţară şi străinătate a urcat în 2007 cu 10%, respectiv cu 25%. Cursele low-cost au făcut ca pachetele turistice în afara graniţelor ţării să fie mai accesibile şî au contribuit semnificativ la această creştere.


La un bilanţ de sfârşit de an făcut de agenţiilor de turism, se arată că, volumul biletelor de avion emise de companiile aeriene membre IATA, vândute prin agenţii a depăşit, în primele 11 luni ale acestui an, valoarea de 347 milioane de euro, cu peste 37 milioane de euro mai mult decât volumul vânzărilor înregistrat pentru tot anul trecut.


Potrivit datelor ANAT, românii au cheltuit pe vacanţe în străinătate, în cele trei luni din vara acestui an, circa 311 milioane de euro, cu 7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Cheltuielile străinilor sosiţi în România în vara lui 2007 s-ar ridicat la aproximativ 266 milioane de euro, în scădere cu 12% comparativ cu perioada iunie - august a anului precedent.

De asemenea, numărul pachetelor turistice pentru vacanţe petrecute pe vase de croazieră a fost de 6.000, în acest an, cu 50% mai mult faţă de anul trecut. "Această creştere a numărului turiştilor români care au plecat în străinătate în 2007 vine ca urmare a creşterii nivelului de trai. În ceea ce priveşte românii care au practicat turism în România în 2007, numărul lor a fost de aproximativ un milion", a mai spus Anastasiu.


Turismul de afaceri va avea în următorii ani o creştere de circa 10%
Turismul de afaceri va înregistra în următorii cinci ani o creştere cuprinsă între 7-10% anual, un avans mai mic faţă de cel înregistrat în ultimii doi ani, de circa 20-30% anual, a declarat Traian Bădulescu, consilierul de presă al ANAT.

"Din 2005, în fiecare an, turismul de afaceri a înregistrat o creştere de 20-30%, iar piaţa de ticketing a înregistrat o creştere de 22,5%. Cred că în următorii ani această creştere se va mai tempera. Turismul de afaceri va creşte în următorii cinci ani cu circa 7-10%", a afirmat Bădulescu. Potrivit acestuia, majoritatea turiştilor străini care intră în România vin în interes de serviciu.

Cine este Dertour

Cu o experienţă de peste 85 de ani, operatorul german este specializat în vacanţe individuale, la cerere. Nu există pachete gata create, ci doar oferte modulare, care se pot combina între ele.
Dertour face parte, alături de tour-operatorul ITS, din grupul Rewe, prezent în România şi prin lanţurile de magazine Billa şi Selgros.
Cu 70 de cataloage anuale, două milioane de turişti pe an şi o cifră de afaceri de aproape un milion de euro, Dertour este al treilea mare tour-operator european.

Turismul anului 2007 în cifre

Potrivit datelor ANAT, segmentul de incoming a crescut anul acesta cu circa 10% faţă de 2006. "Sperăm ca, în 2008, segmentul de incoming să fie cel puţin egal cu cel de anul acesta. Numărul turiştilor străini care intră în România este tot de ordinul sutelor de mii. România are, din nefericire, o imagine exterioară proastă din cauza lipsei infrastructurii, a câinilor vagabonzi şi, nu în ultimul rând, din cauza lipsei de promovare internaţională", a afirmat Anastasiu.


Turismul a generat 2,6% din PIB în 2006, în timp ce în Ungaria turismul a generat 5-6% din PIB. "Avem cel mai mic PIB generat din turism din Uniunea Europeană. Se estimează că peste 12 ani vom ajunge şi noi la un procent de 6% din PIB", a mai spus Dragoş Anastasiu.


Principalele destinaţii solicitate de români în 2007 au fost Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Austria, Franţa, Egipt şi Tunisia. Pentru anul următor, ANAT estimează că turiştii se vor îndrepta către destinaţii exotice sau îndepărtate precum Africa, Dubai, America Latină şi de Nord, Australia, Noua Zeelandă şi Japonia.
În cele trei luni din vara lui 2007, românii au cheltuit 311 milioane de euro pe vacanţe în străinătate, cu 7% mai mult faţă de 2006.


Cheltuielile străinilor în România în vara lui 2007 au fost de 266 milioane de euro, cu 12% mai puţin faţă de 2006.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite