Team-buildingurile, cele mai profitabile pentru firmele de vacanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru acest tip de activitate companiile obţin un profit maxim de un milion de euro. În România, Salvamont Gorj are un portofoliu de peste 240 de societăţi unice care au apelat la serviciile

Pentru acest tip de activitate companiile obţin un profit maxim de un milion de euro. În România, Salvamont Gorj are un portofoliu de peste 240 de societăţi unice care au apelat la serviciile lor şi cifra de afaceri s-a dublat de la an la an.

"Fiecare om îşi doreşte să-şi depăşească limitele. Această activitate îi scoate din cotidian şi le arată că pot mai mult, pot şi altceva", ne-a declarat Sabin Cornoiu. "Sunt grupuri care vin şi practică rafting (coborârea cu bărci gonflabile pe cursuri de apă - n.r.), kayaking, iau lecţii de autoapărare/cultură şi educaţie fizică sau se plimbă cu ATV-urile.

Aceştia sunt în general angajaţi ai firmelor, care vin să socializeze. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu există un remediu mai bun pentru stres decât oboseala corporală care se obţine prin efort. Trebuie să faci mult sport şi multă mişcare, este foarte simplu şi nu sunt necesare pastile sau consultaţii medicale", a spus, pentru NewsIn, Cezar Cotescu, directorul Satului de Vacanţă Fraţii Jderi.

Directorul Satului de Vacanţă Fraţii Jderi a declarat că anul trecut circa 600 de persoane au vizitat complexul, iar pentru 2008 estimează că numărul lor va ajunge la 1.000. În ceea ce priveşte preţurile, două zile de sejur cu all inclusive costă 170 de euro de persoană, dacă grupul din care face parte are 30 de membri, sau 190 de euro de persoană, dacă grupul numără 15 membri.

600 - 700 de turişti străini pe an

Circa 90% din clienţi vin pe acţiuni de team-building, mai spune preşedintele Salvamont Gorj. Rezervările se fac cu 3-4 luni înainte şi, până în octombrie, compania lui Corniu nu mai are decâţ 4 weekenduri libere. Turiştii veniţi pe cont propriu au mai puţine şanse să găsească zile libere pentru că sunt preferate companiile care au mai mulţi angajaţi.

Deşi turismul de aventură este o alternativă dorită de mulţi, starea infrastructurii de acces şi mizeria din zonele montane împiedică dezvoltarea în masă a acestei forme de relaxare.

Preţuri pentru turismul de aventură

230 euro de persoană pentru un circuit de şapte zile în Munţii Făgăraş
15 euro - 300 euro/persoană, în funcţie de program
70 de euro/persoană, pentru cascade
30 - 60 de euro/persoană pentru rapel şi tiroliană
50 - 70 euro speologia, cascade, canioning

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite