Tarife neschimbate de Revelion şi all-inclusive pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucovina, preţurile au crescut cu până la 15% faţă de cele practicate anul trecut. Primele oferte pentru petrecerea Revelionului în România vin cu o surpriză plăcută: mulţi dintre

În Bucovina, preţurile au crescut cu până la 15% faţă de cele practicate anul trecut.

Primele oferte pentru petrecerea Revelionului în România vin cu o surpriză plăcută: mulţi dintre patronii de vile şi hoteluri din staţiunile de pe Valea Prahovei au păstrat tarifele la niveluri aproape identice cu cele de anul trecut. Tot pe Valea Prahovei au apărut şi primele oferte all-inclusive. În schimb, unităţile din Bucovina au hotărât majorarea preţurilor, cu procente de până la 15% faţă de cele din perioada similară a anului trecut.

Tarifele pentru petrecerea dintre ani în unităţile de cazare din România continuă să se menţină la nivele mai ridicate faţă de cele practicate la unităţi de cazare de aceeaşi clasificare din Austria, de exemplu. Conştienţi de cererea crescută pentru destinaţiile externe, unele unităţi de cazare au anunţat menţinerea tarifelor la acelaşi nivel ca anul trecut.

Ca noutate, unii administratori de hoteluri de pe Valea Prahovei anunţă oferte all-inclusive, în încercarea de a veni în întâmpinarea unei cereri tot mai crescute pentru astfel de pachete, ai căror clienţi obişnuiţi sunt turiştii străini. O astfel de unitate este un complex de vile de patru stele din Predeal, unde un pachet de cinci nopţi de Revelion costă de persoană 2.500 de lei. Proprietarii unităţii promit mâncare şi băutură din belşug, ca şi o serie de servicii gratuite, precum transferul la pârtia din localitate sau excursii prin zonă, program disco în fiecare seară şi supravegherea copiilor.

Reprezentanţii complexului de vile spun că interesul pentru o astfel de ofertă este evident, cu toate că acesta este primul an în care unitatea introduce acest concept. "Clienţii vizaţi sunt bineînţeles cei cu venituri peste medie, dar un calcul sumar arată că, pentru ceea ce se oferă în pachetele "ultra all-inclusive",
 tarifele nu sunt deloc mari. Dar un astfel de sejur nu este niciodată ales în funcţie de preţ, atmosferă, grija deosebită faţă de oaspeţi şi serviciile oferite fiind unele cu adevărat de excepţie.

Iar clienţii au înţeles asta de vreme ce din ce în ce mai mulţi preferă pachetele turistice care îi lipsesc de orice fel de griji şi le conferă un adevărat statut de <> ", declară Aurora Rotaru, responsabil de marketing şi PR la Sunset. Pentru o serie de unităţi de cazare, intrate în circuitul turismului de afaceri, rezervările pentru Sărbătorile de iarnă sunt pe cale să se încheie.

"Rezervările au început de câteva luni, astfel încât, în acest moment, mai avem libere două vile din cele 11. Am păstrat tarifele neschimbate faţă de cele de anul trecut, pentru că nu am avut de ce să creştem preţurile", spune Adrian Ilieş, administratorul Vilelor Bran din localitatea cu acelaşi nume. Situaţia se repetă şi în cazul unor hoteluri de renume de pe Valea Prahovei, unde au scăzut tarifele cu până la 10% faţă de anul trecut.

Preţuri la acelaşi nivel la Sinaia

Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt destinaţii preferate în special de bucureşteni, fiind în top şi la capitolul cerere, şi la capitolul tarife. Sunt situaţii în care conducerea hotelurilor a luat decizia de a păstra tarifele la acelaşi nivel ca anul trecut. Acesta este cazul hotelului Sinaia, unitate clasificată la trei stele. Am luat decizia de a păstra nivelul tarifelor la pachetele de Revelion neschimbate faţă de cele de anul trecut. Anul trecut, hotelul nostru a fost plin de Revelion şi sperăm ca şi în acest an să-i aducem pe oameni la noi şi să-i facem să se simtă bine", declară Marian Schwartz, director al hotelului Sinaia.

"Turismul din România evoluează în bine, dar mai sunt multe de făcut în ceea ce priveşte mentalităţile, atât a celor care lucrează în ramură, cât şi a consumatorilor de produse turistice", declara Dragoş Răducanu, secretar al Federaţiei Patronale din Turism (FPTR) . Astfel, operatorii de turism ar trebui, în opinia directorului de la Magest Travel, să scape de ideile preconcepute legate de colaborarea cu tour-operatorii, în timp ce clienţii sunt sfătuiţi să se informeze bine asupra pachetului de servicii pe care-l cumpără, pentru a nu fi dezamăgiţi odată ajunşi la destinaţie.

În Bucovina, tarifele au crescut cu 15%

Vilele şi hotelurile din Bucovina s-au grăbit să oferteze pachetele de Revelion la tarife chiar şi cu 20% mai mari faţă de cele de anul trecut. Motivul este legat de potenţialul de creştere a cererii pentru structurile de cazare situate în această zonă, mai ales că în acest an au fost nenumărate acţiuni de promovare ale ofertei turistice a zonei.

Astfel, pentru un pachet de servicii de cinci nopţi la o unitate de trei stele din Voroneţ cu pensiune completă pleacă de la 1.700 lei de persoană, iar o vilă poate fi închiriată pentru patru nopţi (inclusiv seara de Revelion) contra sumei de 3.100-3.300 euro/sejur. În apropierea Sucevei, un pachet complet de servicii, care include cazare cinci nopţi, mic dejun două cine festive şi programe artistice la unităţi de trei margarete pleacă de la 1.500 de lei/persoană.

La Moldoviţa, un pachet de cinci zile (patru nopţi cazare) pleacă de la 900 de lei /persoană, la unitate de trei stele, regim demipensiune, masa de Revelion inclusă. La două stele, preţul pleacă de la 850 de lei/persoană. În Gura Humorului, la o pensiune de trei stele, tariful pentru un pachet de patru nopţi la o unitate de trei stele este de circa 900 de lei de persoană, fiind incluse trei mese şi cina festivă.

Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), spune că este de aşteptat o majorare a cererii pentru perioada sfârşitului de an de 10-15% pentru destinaţiile interne şi de circa 20% pentru cele externe. Trebuie amintit că la mijlocul lunii viitoare va avea loc Târgul de Turism de la Romexpo, care marchează practic lansarea oficială a ofertelor pentru Crăciun şi Revelion. Aceasta este o ocazie foarte bună de a vă procura tichete, un argument în plus fiind reducerile de tarife practicate de obicei la astfel de manifestări expoziţionale de către tour-operatori, care merg şi până la 10%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite