Setea de aventură îi poartă pe români la capătul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceste pachete sunt din ce în ce mai apreciate de turişti, iar în 2007 agenţiile se aşteaptă ca solicitările să crească cu 30 % Safari în inima junglei, înot printre delfini, mersul

Aceste pachete sunt din ce în ce mai apreciate de turişti, iar în 2007 agenţiile se aşteaptă ca solicitările să crească cu 30 %

Safari în inima junglei, înot printre delfini, mersul prin deşert pe cămilă sau escaladarea unora dintre cei mai înalţi versanţi ai lumii. Acestea sunt câteva dintre experienţele solicitate din ce în ce mai mult de români, care vor să-şi petreacă o vacanţă activă, asezonată din plin cu aventură. Oferta de vacanţe pline de adrenalină abundă şi include destinaţii tot mai îndepărtate, precum Patagonia sau Nepalul.

Unii tour-operatori iau în calcul chiar organizarea unor curse charter directe către destinaţii precum Kenya, spre a oferi celor care vor să trăiască pe propria piele senzaţiile pe care le puteau intui vizionând programele National Geografic sau Animal Planet.

Primul charter spre Kenya, în acest an

"În ultimii ani se observă o tendinţă tot mai accentuată a pieţei de a renunţa la vacanţele clasice, de genul stai la plajă sau vizitezi anumite obiective. Una dintre direcţiile către care se concentrează această tendinţă este turismul care oferă aventură, de exemplu participarea la safari", declară Aurelian Bratosin, manager general la Butterfly Tourism. În Kenya, cea mai căutată destinaţie de safari din lume, agenţiile oferă pachete de servicii care garantează senzaţii de neuitat: drumul cu jeepul prin inima savanei, cazarea în logii-cluburi situate lângă locurile de adăpare a animalelor. Ce poate fi mai incitant decât urmărirea celor "big five", cele mai periculoase cinci animale animale pentru om? Preţul unui astfel de pachet de servicii pleacă de la 1.200 de euro de persoană. "Pentru Kenya va fi o creştere a numărului de turişti de circa 30% în acest an, cu toate că deocamdată se vând pachetele individuale", apreciază managerul Butterfly Tourism. Potenţialul acestui segment de piaţă l-a determinat pe Bratosin să se gândească la organizarea unei curse charter Bucureşti-Bombasa sau Bucureşti-Nairobi, caz în care se vor ieftini şi pachetele de servicii. În aceste condiţii, preţurile vor începe de la 1.000 de euro", precizează Bratosin.

Sporturile nautice, printre preferatele turiştilor

Noi experienţe şi aventură. Asta caută şi companiile care încearcă să-si recompenseze angajaţii sau să-şi motiveze echipa organizând excursii spre destinaţii pline de orice, numai de linişte nu. "În ultimul timp, se pune accent pe ceea ce oferă o destinaţie - pe ce se întâmplă acolo, ce experienţe poate să ofere", declară Iulia Sârbu, manager dezvoltare la IncentiveInsight.

Schi şi vânătoare cu şoimi în Dubai

Două sunt direcţiile către care se îndreaptă cu precădere cererea clienţilor, respectiv cele care oferă posibilitatea practicării sporturilor de apă, care presupun implicarea activă din partea echipei, şi zonele neobişnuite. Mare cautare o au locurile care nu oferă foarte multe facitităţi turistice, dar care au potenţial de a pune participanţii în situaţii inedite. Patagonia şi India sunt astfel de regiuni. Dar ce se caută în acest an la capitolul motivare a personalului? Dubaiul este destinaţia preferată de companiile care alocă cel mult de cinci zile pentru astfel de acţiuni. "Se organizează vânătoare cu şoimi în deşert sau curse de ski pe cea mai mare pârtie artificială". Preţul unui astfel de pachet, incluzând cazarea, transportul şi mesele, este de circa 2.000 de euro de persoană. În perioada de iarnă, ţările nordice reprezintă o altă zonă de interes. "Cei care au mai mult timp la dispoziţie aleg Patagonia", mai spune oficialul Incentive Insight , preţul variind de la 3.500 la 5.000 de euro, pentru 7-10 zile. Peru şi Argentina, unde posibilitatea experienţelor de neuitat este potenţată şi de condiţiile naturale, sunt şi ele preferatele companiilor. Acestea plătesc între 3.000 şi 3.500 de euro/persoană pentru Peru, unde vizitarea cetăţilor incaşe reprezintă doar un pretext pentru exprienţele promise. "În acest an, vânzările Incentive Insight s-au majorat cu 100%, faţă de anul 2006", mai declară Iulia Sârbu.

Plimbarea prin deşert, în topul preferinţelor

Aventura poate fi găsită şi în locaţii aflate la trei ore departare de zbor: destinaţii ideale sunt Tunisia şi Marocul, unde deşertul poate fi cucerit fie cu ajutorul cailor, fie cu cel al mijloacelor motorizate. Sau, pentru cei mai curajoşi, chiar cu motodeltaplanul. O adevarată aventură este şi locul cazării, cluburile fiind amplasate în oaze despărţite de deşertul arzător doar prin zidurile de împrejmuire. "Cererea este foarte mare pentru că sunt foarte multe curse charter pe Tunisia, iar preţurile sunt accesibile, pornind de la 250 de euro", spune Gheorghe Stoian, manager la Tunisiana Travel. În acest an, unele agenţii au introdus în oferte pachete pentru vizitarea Nepalului, care pleacă de la 2.000 de euro, la modă fiind şi Republica Dominicană, unde norocoşii pot interacţiona cu delfinii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite