Sejururi in Delta pentru observat pasari si plimbari cu hotelul plutitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum, ca primavara si-a intrat deplin in drepturi, e timpul pentru o incursiune in Delta. Chiar daca, deocamdata, pescuitul e sub embargo, iubitorii de natura pot face excursii cu hoteluri plutitoare

Acum, ca primavara si-a intrat deplin in drepturi, e timpul pentru o incursiune in Delta. Chiar daca, deocamdata, pescuitul e sub embargo, iubitorii de natura pot face excursii cu hoteluri plutitoare sau pot observa exemplare rare de pasari. Pentru asa-numitii birdwatchers, exista programul "Observatul pasarilor", cu un tarif intre 54 si 93 euro de persoana/week-end. Cateva din speciile care pot fi vazute in aceasta perioada a anului: cormoranul pitic, pelicanul comun, pelicanul cret, rata, egreta mica. Pentru observatul pasarilor, pachetul de servicii (valabil pentru un grup de minimum 4 persoane) contine: cazare si mic dejun 2 nopti la pensiune agroturistica/hotel, permis de intrare in Rezervatia Biologica Delta Dunarii, transfer (pe apa) din Tulcea la pensiune si retur, si o barca cu vasle la dispozitia clientului. Exista si tarife per zi de sejur, variind intre 15 si 35 de euro. Vizitatorii pot sa opteze pentru un program complet, tot cu 2 zile de cazare, dar cu pensiune completa, cu ghid specialist si barca cu motor la dispozitie (96-234 euro/persoana). Pentru cei care opteaza pentru varianta mai romantica a pontonului-dormitor, agentia Delta Turism ofera pachete speciale. Acestea cuprind excursii cu hotelul plutitor, cazare 2 nopti la bordul pontonului, pensiune completa, barca cu motor si conducator la dispozitie, ghid specialist, permis de intrare in rezervatie. Tarifele variaza, functie de categoria hotelului plutitor si de numarul de persoane care alcatuiesc grupul. De exemplu, pentru un hotel de o stea, tariful/pachet pentru grup de 11-15 persoane este de 96 de euro de caciula; pretul scade la 78 de euro de persoana pentru grupuri mai mari (16-20 de persoane). Se poate opta si pentru programul "week-end in Delta Dunarii", in cadrul caruia se fac excursii cu barca cu rame sau cu motor, pentru a patrunde pe canale mai putin accesibile. Se organizeaza un tur al satelor de pescari, cu vizitarea bisericii, a scolii, a cherhanalei; nu lipsesc seri traditionale, cu muzicantii satului, care bat din toba si canta indracit la vestita harmosca (armonica) ruseasca.
Unde si ce se poate pescui in perioada de prohibitie
Desi pescuitul in Delta este prohibit cel putin pana pe data de 10 iunie, sunt totusi cateva locuri unde pescarii au voie sa dea la peste. Conform spuselor lui Virgil Munteanu, guvernatorului Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, exista doua amenajari piscicole care au obtinut aprobarea de a-i lasa pe pescari sa arunce momeala. Una dintre ele este cea denumita Ghiolul Pietrei, aflata chiar langa localitatea Murighiol; cealalta este amenajarea de la Lacul Agighiol, in apropiere de Lacul Razelm (si la 15 km sud-est de Tulcea). "Pe masura ce si alte amenajari aduc documentele conforme cu ordinul de prohibitie, posibil sa mai aprobam si alte locatii pentru pescuit in aceasta perioada", a spus guvernatorul. Tot in perioada de interdictie, pescarii pot da la stiuca. Conditia este sa foloseasca lingurita, si nu momeala, adauga Virgil Munteanu. De asemenea, se poate pescui si scrumbie, dar nu la undita, ci numai la plasa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite