Şase din zece români nu vor concedii! Tu ai renunţat la vacanţă? (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unui studiu realizat de compania de cercetare GfK Omnibus, doar patru români (cu vârstele peste 15 ani) din 10 pleacă în concedii anul acesta. Rezultatele sondajelor nu sunt foarte diferite faţă de 2008, deşi criza economică globală ar fi putut să influenţeze mai mult procentele.

Studiul realizat de GfK Omnibus relevă faptul că majoritatea persoanelor care au peste 55 de ani renunţă la vacanţă în acest an, cei mai mulţi dintre "muncitori" provenind din Moldova şi Oltenia. Cum se explică acest fapt?  Reprezentanţii companiei de cercetare, care a efectuatl studiul,spun că aceste persoane provin din mediul rural, cu studii primare şi cu venituri pe familie mai mici de 1.000 RON.

De asemenea, tot conform GfK Omnibus, cele mai atractive luni pentru cei care aleg totuşi să plece în vacanţă sunt iulie şi august, iar marea este destinaţia aleasă în proporţie de 30% anul acesta, în vreme ce muntele este preferat de 22% dintre români. 13% dintre angajaţi sunt indecişi în legătură cu destinaţia pe care o vor alege şi 20% vor sta acasă.

Litoralul românesc ocupă prima poziţie în topul destinaţiilor preferate de români, din ţară, în vreme ce Turcia, Italia, Grecia şi Spania sunt ţările cele mai căutate pentru o vacanţă în străinătate.

Top mijloace de transport folosite în vacanţă:

Locul I - maşina personală sau a prietenilor (peste 50%)
Locul II - trenul sau autocarul (20%)
Locul III - avionul (9%)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite