S-a deschis sezonul de fizioterapie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanta inseamna relaxare, divertisment, dar si combaterea stresului, a starilor de letargie sau a bolilor. Iata de ce statiunile care ofera si un program de cura balneara sunt tot mai cautate.

Vacanta inseamna relaxare, divertisment, dar si combaterea stresului, a starilor de letargie sau a bolilor. Iata de ce statiunile care ofera si un program de cura balneara sunt tot mai cautate. Primavara, preturile sunt mai reduse, iar efectul apelor minerale ramane acelasi. Din totalul de 3.000 de izvoare de apa minerala si termala din Europa, o treime sunt localizate in Romania. In cele peste 70 de statiuni balneoclimaterice din Romania, terapiile naturale sunt completate de tehnici precum fizioterapia, acupunctura, aromoterapia si de medicamente: Gerovitalul si Pell Amar-ul.
Baile Herculane - preturi mici, confort la fel
Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai cunoscute in Romania, dar si in strainatate. Chiar daca nu s-a prea investit in locatii moderne, la Herculane sunt zeci de piscine acoperite sau in aer liber unde puteti inota in apa termala. Se pot vizita aici vestigii romane, pesteri vechi de mii de ani sau se pot face excursii pe munte. Pentru amatorii de pescuit sportiv exista lacuri amenajate si pastravarii in zona. Puteti pleca intr-o excursie pe munte insotit de un ghid turistic sau sa va petreceti noaptea sub cerul liber la un foc de tabara la poalele muntilor. Reumatismul si afectiunile inflamatorii ori cele respiratorii si neurologice pot fi tratate la Baile Herculane. Pretul unui pachet de 6 nopti este de 2 milioane de lei pentru o persoana. Pachetul este compus din sase nopti de cazare la hoteluri de 1-2 stele, mic dejun si tratament. Pentru a beneficia de tratament este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.
Eforie Sud are "Bai reci" cu apa calda
O alta statiune balneoclimaterica cunoscuta pentru baza sa de tratament "Bai reci" este Eforie Sud. Vechea statiune "Carmen Sylva" a fost partial renovata, iar in prezent are o capacitate de 4.668 de locuri in hoteluri de 1-2 stele si alte peste 1.000 de locuri in vile si pensiuni. Bazele de tratament functioneaza tot timpul anului, spatiile de cazare fiind incalzite in timpul sezonului rece. Dotate cu instalatii pentru bai calde (cu apa sarata, provenita din lacul Techirghiol), pentru impachetari calde cu namol, pentru tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, sauna si gimnastica medicala, cele doua baze de tratament fac minuni in cazul mai multor tipuri de afectiuni reumatice, dermatologice, respiratorii sau ginecologice. In statiune sunt terenuri de tenis si minigolf, "luna parc" pentru copii, teatru in aer liber, instalatii pentru sporturi nautice, jocuri mecanice, biliard si discoteci. Un sejur la un hotel de 2-3 stele in aceasta perioada costa intre 1.800.000 si 2.500.000 de lei de persoana, cu mic dejun si tratament inclus.
Ocna Sibiului, supranumita "Litoralul Ardealului"
Ocna Sibiului este situata la 12 kilometri de Sibiu, intr-o zona ocupata de lacuri saline, formate in urma exploatarii unui masiv de sare. Cele 15 lacuri se intind pe o suprafata de 4 hectare si sunt destinate atat celor ce vor sa faca o baie ca la mare, cat si tratamentelor medicale. Cel mai important este lacul "Brancoveanu", a carui salinitate depaseste 53 la suta, cu mult mai mare decat a Marii Negre. Autoritatile din Ocna Sibiului au inceput amenajarea de noi "trepte", pentru accesul la lacuri, construirea unor noi bazine si dotarea statiunii cu toalete ecologice. in afara de lacurile naturale, la Ocna Sibiului exista si doua complexuri balneare moderne, in care pot fi tratate o serie de maladii sub supravegherea unui personal medical de inalta calificare. Mai exista in lume doua lacuri helioterme, unul in Ostovik (Suedia) si marele lac siberian Kysikali, dar cele doua au temperaturi mult mai mici decat cele de la Ocna Sibiului. Turistii care vor alege Ocna Sibiului pentru vacanta pot beneficia, prin intermediul Complexului "Strand", de programe de agrement, plimbari cu caruta cu cai prin statiune sau prin padure, jocuri de societate, foc de tabara sau vizitarea obiectivelor turistice din Sibiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite