Revelionul incepe cu icre negre pe mango si se termina cu branzeturi frantuzesti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fief al turistilor cu bani, Poiana Brasov nu se dezminte nici in acest an la capitolul meniuri de Revelion. In majoritatea cazurilor, hotelurile si pensiunile - care au vandut deja toate locurile -

Fief al turistilor cu bani, Poiana Brasov nu se dezminte nici in acest an la capitolul meniuri de Revelion. In majoritatea cazurilor, hotelurile si pensiunile - care au vandut deja toate locurile - organizeaza Revelionul doar pentru cei ce au izbutit sa "prinda" un sejur de 5 zile, la preturi intre 450 si 850 euro. Asa incat "intrusii" care ar vrea sa petreaca doar Revelionul la "Ruia", "Piatra Mare", "Sport", "Ciucas" sau "Miruna" - pentru a le aminti pe cele mai simandicoase - ar trebui sa aiba pile serioase, nu gluma, la patronii acestora, pentru a putea povesti apoi ce au mancat si baut la cumpana dintre ani. La Adi Ilie - hotelul "Ruia" adica, rezervat, ca de obicei, celor "de-ai casei" din lumea fotbalului - meniul de Revelion incepe cu un platou de tartine cu somon afumat, icre negre si icre de Manciuria si se sfarseste cu tort de ciocolata, inghetata asortata si fructe, totul la 100 de euro. Suma care mai "acopera" un somon sau salau cu sosuri exotice, supa de fazan cu taitei de casa, curcan cu varza calita, purcel de lapte la tava, friptura de porc si vita cu salata de sezon ori de andive cu sos de mustar, sucuri, nectaruri, cafele si bauturi - tarii si vinuri romanesti si frantuzesti - "la liber", plus sampania Asti Martini de la miezul noptii. Ceva mai scump - 150 euro de persoana - costa masa de Revelion "la Copos", recte Ana Hotels - Sportul. In acesti bani, mesenii vor incepe sa se delecteze, la "antreuri", cu blini cu icre negre, tartar de somon, gelatina de pasare, tarta cu fructe de mare, barcuta de ardei cu branza Rocquefort, rosie cu salata de telina si sunca de Parma cu fructe. Vin apoi "felurile de rezistenta": consome parmezan, file de morun cu sos natur si sparanghel, rulada de curcan cu sos de fructe si pilaf Basmati, muschi de vita la cuptor cu sos vanatoresc si buchetier de legume, cartofi natur si muguri de porumb, plus salata asortata. La desert - sorbet de vanilie cu arome de fruncte, platou de branzeturi frantuzesti, fructe, tort festiv cu sos de ciocolata alba, bauturile - de la whisky la digestivele "de final" - fiind, fireste, in sistem "bar deschis". Cel mai exotic - la 200 euro/persoana - se anunta meniul de "la Gontea", recte restaurantul hotelului "Miruna". Aici, doar gustarea "de start" include nu mai putin de 8 feluri: icre negre pe mango si icre rosii pe kiwi, muschi de vita florentin, piept de curcan cu portocale, mousse de somon cu ananas, rulada de cascaval cu struguri, prosciuto crudo cu telina, fois gras cu mere si canapele cu file de anchoix. In continuare - consome imperial vanatoresc cu profiterol, "Fiica Padurii" (medalion de caprioara cu sos Cumberland, cartofi copti si salata de bureti de fag), papiote de salau cu sos olandez, piept de curcan cu varza rosie si pot-pourri "Miruna" (muschi de porc umplut cu ciuperci, muschi de vita Bearnais si buchetier de legume), iar la desert, tort glace de piersici ("Mantie de iarna"), fructe si nelipsitul platou de branzeturi frantuzesti. Bauturile sunt, bineinteles, pe alese si "la liber", iar sampania de "La multi ani, 2004!" este Mumm Cordon Rouge. Cat despre un meniu neaos romanesc, el va putea fi savurat, mai ceva ca la mama acasa, "la Viorel", celebrul patron de la "Coliba haiducilor". Dar numai de Craciun, pentru ca anul acesta "coliba" a renuntat la organizarea Revelionului. Asteptandu-l pe Mos, oaspetii se vor indestula cu binestiutul platou cu "de-ale porcului" si branzeturi romanesti, sarmalute in foi de varza si de podbal, 12 feluri de ciorbe si supe, friptura de porc, vitel si batal pe jaratec si deserturi "de casa", totul - inclusiv bauturile, "pe saturate" si ele - la cel mult 500.000 lei de persoana.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite