Republica Dominicană, comoara din Caraibe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sejur de opt zile şi şapte nopţi pleacă de la 800 de euro/persoană, sumă la care se adaugă biletele de avion şi taxele aferente vizei de intrare Unul dintre cele mai romantice

Un sejur de opt zile şi şapte nopţi pleacă de la 800 de euro/persoană, sumă la care se adaugă biletele de avion şi taxele aferente vizei de intrare

Unul dintre cele mai romantice locuri din Caraibe. Republica Dominicană poate fi considerată raiul pe pământ, lăudându-se cu nisipuri fine, ape turcoaz şi soare puternic, dar şi un parfum latino-american îmbietor.

Un adevărat paradis în Marea Caraibelor, o destinaţie unică ce oferă câte ceva pentru fiecare, Republica Dominicană este locul pe care veţi dori să-l revedeţi de nenumărate ori. Este adevărat că o excursie în regiune trebuie planificată cu ceva vreme înainte, ea fiind costisitoare atât din punctul de vedere al bugetului alocat, dar şi a condiţiilor pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a trece graniţa, ştiut fiind faptul că pentru a trece graniţa Republicii Dominicane ai nevoie de viză.

După primul contact cu localnicii vei fi uimit de ospitalitatea acestora. Dominicanii sunt veşnic zâmbitori şi par că nu cunosc grijile cotidiene. O atmosferă de bună dispoziţie care se transmite pe nesimţite turistului. Şi cum suntem avizi să descoperim plajele dominicane scăldate la nord la Oceanul Atlantic, iar la sud de Marea Caraibelor, pornim la drum!

Plaje cu nisip fin şi ape de culoarea turcoazului

Mangrove răsar din mlaştini, păduri ajung la nori, zeci de specii de copaci colorează aerul cu petalele florilor, 218 specii de păsări îşi înalţă trilurile, balenele vin pe plaja Bahia de Samana pentru împerechere. În fapt, plajele din nordul insulei, în peninsula Samana şi cele din sud-est de la Punta Cana, cunoscute şi sub numele de Bavaro sunt cele mai căutate de turişti, datorită nisipului foarte fin şi a apelor de culoarea turcoazului în care se reflectă ramurile palmierilor tropicali.

Pe insulă se află şi numeroase monumente istorice şi culturale, prima biserică catolică, primul spital, precum şi prima fabrică de zahăr din această parte a lumii. Atunci când Cristofor Columb a păşit pentru prima oară pe aceste pământuri, a fost fascinat de verdele intens al pădurilor, de râurile învolburate şi de plajele cu nisipuri strălucitoare. De atunci, insula a rămas în memoria băştinaşilor drept "locul cel mai iubit de Columb". Poate cea mai importantă comoară a locului o constituie cultura dominicană, în care influenţele Tainos, ale spaniolilor, africanilor şi francezilor şi-au spus cuvântul.

Aproximativ 20% din teritoriul ţării este protejat în rezervaţii naturale ale florei şi faunei, motiv pentru care exportul anumitor specii de plante şi animale este interzis.

Santo Domingo, primul oraş european din "Lumea Nouă"

O experienţă de neuitat va fi vizitarea capitalei Republicii Dominicane - Santo Domingo, primul oraş european din "Lumea Nouă". Un oraş încântător în care se împleteşte sofisticatul modern cu farmecul vechi al societăţii. Un oraş vibrant, excitant, poluant, uneori chiar periculos, hoţii de buzunare nefiind o necunoscută pentru turiştii care ajung aici, cu două zone importante: Zona Colonial, punctul zero al cuceritorilor spanioli, punctul de sosire pentru colonişti şi conquistadori, şi centrul administrativ, pe unde şi-a purtat cândva paşii şi Cristofor Columb.

Un loc perfect pentru o vacanţă minunată în Republica Dominicană este Cabarete, un golf considerat una dintre cele mai bune locaţii pentru windsurfing. Este locul pe care merită să îl vezi dacă eşti dornic să-ţi petreci timpul într-un oraş în care luxul emană din fiecare stradă. Nu rata nici numeroasele baruri şi discoteci care te vor delecta cu muzică live în fiecare noapte.

Alte oraşe importante ale dominicanilor sunt exoticul Samana, o aşezare tropicală liniştită, umbrită de cocotieri, cu case vopsite în toate culorile curcubeului, şi Santiago, al doilea ca mărime din ţară, aristocratic şi provincial, cu fabrici de rom şi ţigarete vestite pe întreg mapamondul. Şi dacă vrei să respiri aer curat, poţi merge la Constanza, o comunitate de familii japoneze, cu grădini minunate, situată la 1.200 metri altitudine.

Parcurile naţionale Armando Bermudez şi Jose del Carmen Ramirez sunt un alt punct important de atracţie turistică. Aici se înalţă Munţii Cordilieri Centrali, din care izvorăsc 12 râuri, între care şi Rio Yaque del Norte, singurul râu cu apă albă, atât de liniştit încât poţi face o plimbare cu barca de lemn pentru a admira mirificul peisaj.

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI


-Pentru a intra în Republica Dominicană turiştii au nevoie de viză care se poate obţine de la consulatele cele mai apropiate: Praga sau Frankfurt. Preţul este de 80 de euro/paşaport, la care se adaugă costurile de transmitere

-Sezonul perfect pentru vacanţe este noiembrie-mai

-Sunt recomandate hainele de in şi de bumbac şi pantofii uşori

-Cărţile de credit sunt acceptate doar în Santo Domingo. În restul regiunilor trebuie să dispuneţi de bani cash, de preferinţă dolari americani, în subdiviziuni de valoare mică

-La intrarea şi ieşirea din ţară se plătesc taxe guvernamentale - 10 dolari/intrarea şi 20 de dolari/ieşirea

-Moneda oficială este pesosul dominican; un dolar - 35 de pesos

-Se recomandă utilizarea apei îmbuteliate

-Hotelurile includ în nota de plată o taxă pe servicii de 23%, iar restaurantele de 10%

-Preţurile băuturilor nealcoolice sunt în jur de 1,50 dolari, sticla de vin - 12 dolari, cocktailuri de la 3,50 dolari, cina - peste 10 dolari

NU RATAŢI !

-Aquatic Tour - optaţi pentru o cursă de viteză cu şalupa. Vă veţi simţi ca James Bond. Nu uitaţi să admiraţi coloritul tropical al peştilor şi frumoasele recifuri de corali.

-Zona colonială din Santo Domingo

-Cascada Samana, cea mai mare din Samana, din nord-est

-Excursie pe insula Saona

-Excursie pe Insula Cayo Levantado, o micuţă insulă în golful Samana

-Altos de Chavon - oraşul artiştilor construit în anii "70 în stil medieval mediterane ean

-Afrodisiacul Mamajuana - o băutură din combinaţii secrete de ierburi, frunze, mirodenii, miere de albine, adăugat în băuturi alcoolice ca romul sau vinul, după gust

-Mâncarea tradiţonală de orez "domonican lacrio", "la bandera", "sancocho" dominican, "sancocho prieto"

-Bijuteriile din chihlimbar dominican, produse după modelele populaţiei native Tinos

-O călătorie de trei ore cu ATV-urile; un amestec de plăcere, emoţie şi aventură, contra sumei de 94 de dolari/persoană

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite