Raci fierti pentru turisti in Delta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

August este ultima luna din an in care turistii care vin in Delta Dunarii pot manca raci fierti, preparati de catre localnici, in aer liber, in ceaune. Racii se pescuiesc de obicei dupa apusul

August este ultima luna din an in care turistii care vin in Delta Dunarii pot manca raci fierti, preparati de catre localnici, in aer liber, in ceaune. Racii se pescuiesc de obicei dupa apusul soarelui, atunci cand ei se retrag catre mal, tulcenii folosind pentru prinderea lor vintire. Daca nu se prepara in aceeasi seara, racii sunt lasati in galeti cu apa pana a doua zi dimineata, localnicii ferindu-se sa prepare turistilor raci morti, din cauza ca ar putea fi toxici. Dupa ce sunt curatati, racii se fierb in ceaune de cate 20 de litri, cu apa si sare, ei servindu-se la masa cu un vin alb. "Langa farfuria cu raci avem castronele cu mujdei de usturoi si intotdeauna ii atentionam pe turisti sa manance incet, ca sa nu li se faca rau", spune Mihai Gherasim, din localitatea tulceana Crisan. Din septembrie, crustaceele nu mai sunt indicate consumului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite