Portugalia, o destinaţie cum ar putea fi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O săptămână pe malurile Atlanticului vă poate reîncărca "bateriile" pentru tot anul Oamenii locului sunt la fel de ospitalieri ca la noi, iar natura e la fel de generoasă. Doar că

O săptămână pe malurile Atlanticului vă poate reîncărca "bateriile" pentru tot anul

Oamenii locului sunt la fel de ospitalieri ca la noi, iar natura e la fel de generoasă. Doar că acolo, în Portugalia, domină curăţenia, liniştea şi respectul pentru turişti.

Străzile şi clădirile din staţiunile portugheze strălucesc de parcă ieri ar fi fost date în folosinţă. Plajele au nisip fin (şi curat!), sunt mult mai puţin aglomerate decât ale noastre, iar "barajele" de scoici de la mal - pe care la noi rişti să-ţi zdreleşti picioarele - lipsesc cu desăvârşire.

Oceanul este limpede în zona costieră, fără alge, meduze sau gunoaie, rar ţi se-ntâmplă să dai peste vreo piatră pe fundul apei. Muzica din difuzoarele barurilor de pe plajă nu-ţi sparge timpanele, astfel că turiştii nu trebuie să strige unii la alţii pentru a se înţelege - zgomotul de fond aduce mai mult a linişte decât a gălăgie, dominanta principală fiind bătaia valurilor.

Şi ce mai valuri are Atlanticul! În fine, piscinele hotelurilor au, de regulă, câte două bazine: unul pentru bălăceala agitată, săriturile şi stropiturile copiilor, altul pentru înotul liniştit al celor mari - un amănunt care contează mult pentru confortul tuturor.

Fusul orar avantajează românii

Dimineaţa, dacă ora locală e 9, în România e ora 11, astfel că, oricât de lungă a fost noaptea de distracţii din discotecile trepidante ale staţiunilor, somnul de dimineaţă poate fi suficient pentru un turist obişnuit cu orele Estului. Pe de altă parte, seara, când în România este miezul nopţii, în Portugalia e abia ora 22 şi soarele încă nu a apus! Se mai poate întârzia pe plajă, la "ultraviolete", cel puţin o jumătate de oră...

Preţuri pentru toate buzunarele

Una dintre puţinele agenţii româneşti de turism care oferă sejururi complete în Portugalia, "Paralela 45", anunţă tarife cuprinse între 550 şi 1.000 de euro, având incluse aici transportul cu avionul, 7 nopţi de cazare în hoteluri de trei şi patru stele, masă (în funcţie de diversele oferte), transferuri aeroport-hotel şi asistenţa turistică.

Plecarea, ca şi întoarcerea, are loc în fiecare zi de marţi, până pe 9 septembrie inclusiv, iar zborul (de fiecare dată, pe timp de zi) durează aproximativ patru ore. Desigur, se organizează şi excursii locale în locuri care definesc Portugalia ca destinaţie de referinţă, cu ghid vorbitor de limbă română.

Iată şi câteva exemple pentru cei ce se vor caza în sudul ţării, regiunea Algarve: croaziere pe ocean şi vânatul rechinilor; jeep off-road şi seară tradiţională portugheză; aquaparc şi zoomarine; un tur istoric al regiunii; vizite în Lisabona sau Sevillia. De altfel, în momentul sosirii la destinaţie, "ghidul local poate oferi mai multe informaţii cu privire la ceea ce puteţi vizita", precizează reprezentanţii agenţiei "Paralela 45".

Shopping la Atlantic

Majoritatea mărcilor vestimentare notorii pe plan mondial (La Coste, Versace, Puma, Adidas etc.) sunt prezente cu magazine proprii şi practică reduceri de până la 65%.

În cazul cosmeticelor, nu mai puţin celebre, reducerile sunt de până la 10%.

Bijuteriile şi ceasurile "de firmă" au preţuri comparabile cu cele din România, discount-urile sunt destul de rare.

Suvenirurile locale (magneţi, pălării de paiete, gablonţuri, diverse jucării) au preţuri între 2 şi 15 euro.

Celebrele vinuri de Porto - între 5 euro şi câteva sute de euro/sticlă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite