Pelerinaje la locuri facatoare de minuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In luna iunie, Calendarul Ortodox aduna 3 sarbatori importante si o perioada de post. In acest interval, Patriarhia Romana organizeaza pelerinaje la lacasuri de cult in care s-au petrecut, de-a lungul

In luna iunie, Calendarul Ortodox aduna 3 sarbatori importante si o perioada de post. In acest interval, Patriarhia Romana organizeaza pelerinaje la lacasuri de cult in care s-au petrecut, de-a lungul timpului, miracole. n Intre 17-20 iunie - un pelerinaj de 4 zile pe un traseu cu lacasuri vestite pentru odoarele religioase ce au facut minuni in viata celor ce s-au rugat cu credinta si evlavie: Bucuresti - Biserica Domneasca "Sf. Ioan Botezatorul" din Piatra Neamt, Manastirea Bistrita si Statiunea Baltatesti (aici se asigura cazare si masa la un hotel de doua stele). In a doua etapa a pelerinajului se fac popasuri la Manastirile Dragomirna - Putna (ctitorita de domnitorul Stefan cel Mare, de la a carui trecere - la viata vesnica - se implinesc, la 2 iulie, 500 de ani). In continuare, pelerinajul are drept tinte alte manastiri - Sucevita, Moldovita, Voronet, Humor, iar cazarea se face tot la Baltatesti, in aceleasi conditii. Desigur, din acest traseu nu puteau fi omise Manastirile Varatec, Agapia, Neamt, Secu, Sihastria, cu popas, din nou, la Baltatesti. Dupa multi ani de santier (ianuarie 1996 - martie 2004) Manastirea Agapia, pictata de Grigorescu, a fost restaurata. In curand, se vor implini 360 de ani de la sfintirea bisericii cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. In ultima etapa a acestei deplasari, pelerinii vor asculta o Sfanta Liturghie la Catedrala "Sf. Prooroc" Ilie din Targu Neamt. (Pretul pelerinajului - 3.000.000 lei).
* Pe 19 iunie - un pelerinaj la manastirile renumite de pe Valea Teleajenului: Ghighiu (cu renumita icoana a Maicii Domnului - vestita pentru minunile savarsite), Zamfira (pictata de N. Grigorescu), Crasna (spre care se urca pe jos, din apropierea satului Schiulesti). (Pretul - 300.000 lei).
* Pe 26 iunie - un pelerinaj de o zi pe traseul Bucuresti - Manastirea Cotmeana, Muereasca, Cozia (ctitorie si necropola a domnitorului Mircea cel Batran), Manastirea Turnu. (Pretul - 300.000 lei).
* Intre 26-27 iunie - pelerinaj pe traseul Bucuresti - Manastirile Podul Bulgarului, Rogoz, Recea, Varzaresti, Ciolanu (cu popas pentru cazare si masa). Tot pe acest traseu se viziteaza Tabara de sculptura in piatra de la Magura, apoi Schitul Cetatuia, Manastirea Ratesti si Catedrala Episcopala Buzau. (Pretul: 850.000 lei).
* Intervalul 30 iunie - 3 iulie este dedicat credinciosilor care doresc sa participe in mod special la Slujba arhiereasca de la Manastirea Putna. Acolo se celebreaza 500 de ani de la moartea stralucitului voievod Stefan cel Mare si Sfant. Traseul pelerinajului incepe la Catedrala Episcopala Buzau, spre manastirile din nordul Moldovei. (Pretul pelerinajului: 3.350.000 lei).
Inscrierile pentru vizitarea sfintelor lacase se fac la Biroul de Pelerinaj al Patriarhiei Romane, tel./fax. 313.37.46 si la Patriarhia Romana, tel./fax. 336.99.21.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite