Paste traditional in pensiuni agroturistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile agroturistice afiliate ANTREC din diferite zone ale tarii au pregatit oferte speciale pentru perioada sarbatorilor de Pasti. Cazare la localnici, cascade si vulcani noroiosi, sauna pentru

Pensiunile agroturistice afiliate ANTREC din diferite zone ale tarii au pregatit oferte speciale pentru perioada sarbatorilor de Pasti. Cazare la localnici, cascade si vulcani noroiosi, sauna pentru cine duce lipsa, miel la protap, papricas si cozonaci cu nuca, vizita la manastiri, incondeiat de oua si seara bucovineana cu taraf - turistul poate opta pentru varianta care ii convine cel mai bine, dupa buget.
Brasov - vopsit de oua si bulz ca la Bran
Cei care merg pe "varianta Brasov" au ocazia, pe langa cazarea la localnici si masa festiva, sa participe la vopsitul oualor si la pregatirea bucatelor traditionale. Doritorii pot sa asiste la slujba de Inviere, in bisericile din zona. Tarifele pentru o persoana sunt urmatoarele: cazarea este de 7-24 Euro/zi (pentru un sejur de minimum 3 zile), pensiunea completa 12 Euro (mic dejun - 3 Euro, pranz - 5 Euro, cina - 4 Euro). La masa festiva (15 Euro) se servesc numai bunatati. La aperitiv, se pun pe masa oua rosii, drob de miel, branzeturi, salate (de boeuf, de ciuperci, de icre, de sfecla rosie). Felul unu e ciorbita acra de miel, cu leustean si smantana, felul doi e friptura de miel (la tava in vin rosu, miel la protap cu mirodenii sau gratar cu mujdei), cu garnitura de cartofi (natur, taranesti, la cuptor, piure) sau pilaf de orez cu legume. La desert, obligatoriu cozonac cu nuca, cu mac, pasca cu smantana, prajituri de casa. Totul se stropeste cu bauturi de casa: tuica, visinata/afinata, vin, apa minerala, cafea. Variantele de meniu pentru pranz si cina sunt cate 3, fiecare costand 6 Euro. La pranz, turistul opteaza pentru ciorba de pui taraneasca, sarmale cu carnaciori si mamaliguta, papanasi cu smantana si dulceata, sau pentru ciorbita ardeleneasca de porc, pulpe de pui la ceaun cu piure, muraturi asortate, placinta cu branza. La cina, un pastrav la gratar, un bulz ca la Bran si clatitele cu dulceata nu au speriat pana acum pe nimeni...
Buzau - masa si casa pentru fanii Vulcanilor Noroiosi
La Sarata Monteoru - statiune situata la 20 km de Buzau - 4 pensiuni de 2 margarete ofera masa si casa. Localitatea e punct de plecare pentru incursiuni spre Vulcanii Noroiosi, Tabara de sculptura Magura si manastirile Ciolanu si Rates. Cazare se gaseste si in Chiojdu, zona montana la 85 km de oras, unde se poate vizita barajul Siriu si manastirea Ciolanu: pensiunea din localitate dispune inclusiv de piscina. In Gura Teghii (100 km de oras), pensiunea Varlaam are 10 camere duble, cu bai proprii, restaurant, terasa, iar la Manzalesti (70 km de oras), turistul poate vedea Lacul Mocearu si Platoul Meledic, cu relief pe sare. Din Vintila Voda (41 km de Buzau), se ajunge si la Vulcani, si la martorul de eroziune de la Grunju, iar din Siriu (100 km de Buzau) nu mai e mult drum pana la baraj si la cascadele de pe paraul Casoca.
Papricas de miel in Covasna, Inviere la Secu in Neamt, seara cu taraf in Suceava
Complexul Cetate Balvanyos din Covasna ii asteapta pe cei care vor si traditie, si confort 3 margarete. Ciorba de miel secuiesc, papricas de miel, miel la protap - desigur. Dar si sauna, minibar, piscina. Un sejur de 3 zile costa 60 Euro/persoana, complexul fiind situat la 10 km de lacul Sf. Ana, 80 km de Brasov si 4 km de cea mai mare grota sulfatara din Europa. In Neamt, pensiuni sunt cu duiumul, de 2-4 margarete. Majoritatea se concentreaza in Ceahlau-Durau, in Filioara-Agapia, Vanatori-Neamt, Oslobeni, Tupilati, Viisoara, Tarcau, Targu Neamt s.a.. Tarifele de Paste sunt urmatoarele: 4-10 Euro/persoana doar cazarea, 20-30 Euro pentru pensiune completa, inclusiv masa festiva de Paste sau 30 Euro pensiune completa si 20 Euro masa festiva. Zona are numeroase obiective de vizitat, inclusiv schituri si manastiri (Bistrita, Bisericani, Pangarati, Horaita, Varatec, Secu etc.). In Suceava, localitatile Panaci, Pojorata, Sadova, Vatra Moldovitei, Vatra Dornei sunt bucuroase de oaspeti. Tariful de persoana in camera dubla, pentru 5 nopti cazare cu mic dejun plus un mic dejun traditional, 5 cine, 3 dejunuri si masa festiva variaza intre 145 si 207 Euro. Pentru varianta demipensiune, tariful se micsoreaza cu 25 de Euro. Optional, turistul poate avea parte de seara bucovineana cu taraf (130 Euro), dansuri populare (160 Euro pentru o ora jumatate), plimbare cu caruta, gratar, vin, tuica (10 Euro/persoana, pentru minimum 6 persoane). Slujbele religioase se tin la biserica din sat, iar doritorii pot asista la pregatirile culinare de sarbatori. Vizita la manastiri si in atelierele de incondeiat oua poate fi si ea inclusa in program.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite