Partii noi in Vatra Dornei si Maramures

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O zona asaltata anul acesta de pasionatii de schi este si Vatra Dornei. Langa cunoscuta statiune balneoclimaterica din Carpatii Orientali au fost inaugurate doua partii de schi alpin. Vestea ca se

O zona asaltata anul acesta de pasionatii de schi este si Vatra Dornei. Langa cunoscuta statiune balneoclimaterica din Carpatii Orientali au fost inaugurate doua partii de schi alpin. Vestea ca se schiaza excelent la Vatra Dornei s-a raspandit repede, asa ca, de sarbatori, statiunea a fost arhiplina. Partia "Telescaun", in curs de omologare, are 3.200 de metri lungime, cu o diferenta de nivel de 400 de metri, dispunand de instalatie de transport pe cablu. Partia "Parc" este omologata si se afla in administrarea comuna a primariei din Vatra Dornei si a unei firme care detine infrastructura. Partia "Parc" are o lungime de 900 de metri si dispune de instalatie de transport prin cablu (baby schi si teleschi). Anul acesta s-a mentinut tariful de anul trecut, o urcare costand 25.000 de lei. Pentru grupuri de turisti se acorda bonusuri. Pe Dealul Runc exista si o partie pentru schi fond, pe un traseu cu o lungime de 3-5 km. In plus, toate traseele montane cu plecare din Vatra Dornei sunt optime pentru schi. In Muntii Calimani, in caldarea Calimaniului sau pe versantul estic al platoului format de varfurile Negoiul Unguresc si Pietrosul Calimani, se poate schia pana in luna mai. Exista si trasee montane pentru snowmobil, trasee intretinute si patrulate de membrii echipei Salvamont Vatra Dornei. Cazarea nu e o problema, reteaua de pensiuni agroturistice oferind variante pentru toate buzunarele. La sfarsitul lunii decembrie 2003, in comuna Sarul Dornei a fost inaugurat noul sat de vacanta, "Lucex".
Schi extrem la Grosii Tiblesului
Maramuresul are noi partii de schi, cateva dintre ele fiind omologate chiar in aceasta iarna. Desi sunt mai putin cunoscute, cele doua partii de la Cavnic, deschise acum, sunt de o calitate excelenta. In plus, dispun de telescaun cu doua cai de rulare, de o capacitate de 800 de persoane pe ora. La baza partiei exista un bar unde schiorii se pot incalzi. Cazarea poate fi facuta si la cabana Gutai. Pentru amatorii de senzatii tari, la Grosii Tiblesului exista o partie de schi alpin extrem cu o lungime de 2.000 de metri. In plus, exista si posibilitati de a face schi fond pe lacul Lapus. Cazarea nu va da batai de cap, in zona existand pensiunile agroturistice din reteaua ANTREC. La Borsa sunt cunoscute cele doua partii, cu telescaun si teleschi. Baia de Borsa dispune insa de o partie de schi luminata. La Mogosa, o alta partie, de 2.200 de metri lungime, ce dispune de telescaun, incepe sa-si faca din ce in ce mai multi fani. Cazarea se poate face la cabana cu acelasi nume. Ca si pe celelalte partii, si pe cea de la Mogosa aveti posibilitatea de a va inchiria echipamentele de schi. La Suior exista o alta partie de schi excelenta, de 1.400 de metri, ce dispune de telescaun cu doua cai de rulare, de o capacitate de 1.200 de persoane pe ora. Locuri de cazare se pot gasi in Complexul Suior, cu oportunitati de sauna si fitness.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite