Operaţiunea Bucovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au întocmit un plan de redresare a zonei din nordul Moldovei Pârtii de schi moderne, complexuri balneare dotate cu aparatură de ultimă generaţie sau plimbări cu

Autorităţile locale au întocmit un plan de redresare a zonei din nordul Moldovei

Pârtii de schi moderne, complexuri balneare dotate cu aparatură de ultimă generaţie sau plimbări cu trăsura prin pădure. Acestea sunt doar câteva dintre ofertele pregătite pentru cei care vor vizita Bucovina în următoarea perioadă.

În perioada iunie 2007 - iulie 2008 se va desfăşura acţiunea Anul Bucovina, operaţiune ce are drept scop relansarea turismului în această zonă a ţării.

Astfel, va fi organizată prima ediţie a târgului turistic destinat Bucovinei, care se va desfăşura în perioada 14-16 septembrie la Centrul Economic Bucovina, din Suceava. Expozanţi vor fi asociaţiile şi pensiunile din Bucovina care îşi vor oferi serviciile turistice. Din străinătate se aşteaptă participarea agenţiilor de turism din Austria şi Germania. "Este un târg de business to business, estimările organizatorilor vizează circa 40 de firme", a declarat Cojocaru.

Locurile de cazare au crescut cu 20%

La Gura Humorului se va construi o pârtie care are o capacitate de cazare de 1.100 de locuri; au început în această săptămână lucrările de amenajare a unei pârtii de schi cu o lungime de 147 metri. Valoarea investiţiei se ridică la 8,5 milioane de euro, din care 6,5 milioane provin din fonduri PHARE, restul fiind asigurat de guvern. Pârtia de schi va fi dată în folosinţă în iarna lui 2008, la Olimpiada Râsului de la Gura Humorului. Primarul oraşului, Marius Ursaciuc, ne-a declarat că se va construi în apropierea pârtiei un complex turistic cu piscină olimpică acoperită. Primăria Gura Humorului a semnat un contract pentru achiziţionarea de trăsuri şi caleşti de promenadă din Polonia, care vor plimba turiştii pe străzile oraşului, aşa cum se întâmplă în staţiunile turistice din Europa. La Vatra Dornei, amatorii de munte vor putea parcurge patru trasee importante, lungimea totală a acestora fiind de 280 km. În ultimul an, numărul locurilor de cazare a crescut cu 20%, la pensiuni de trei şi patru stele, totalul locurilor de cazare din staţiune fiind de 2.450. Proiectul de reabilitare a structurii turistice a oraşului Vatra Dornei se ridică la 6 milioane de euro. Lucrările de infrastructură - direcţionate în special în refacerea drumurilor - au necesitat un credit de 10 milioane RON.

Cei mai mulţi turişti vin din Ucraina şi Republica Moldova

Cele trei centre semnificative ale Bucovinei sunt Gura Humorului, Vatra Dornei şi Suceviţa, cu circa 4.000 de pensiuni turistice. Potenţialul geografic şi etnografic al regiunii va fi valorizat în cadrul turismului ecumenic, balnear, de aventură, ecvestru sau culinar. În Vatra Dornei s-au investit 2 milioane de euro în sanatoriul balnear, care este cel mai modern din România. Pârtia de schi de aici, cu o lungime de 3.000 de metri, omologată şi modernizată, atrage turiştii români şi străini, cei mai numeroşi fiind cei din Moldova şi Ucraina. Din acest motiv, autorităţile locale s-au deplasat la Cernăuţi, unde au prezentat proiectul guvernatorului şi primarului, care au fost receptivi la colaborare.

Tot aici se organizează un festival al sporturilor extreme - rafting şi parapantă, eveniment unicat în ţară. În zonă se organizează festivalul păstrăvului, la Ciocăneşti, festivalul lăptarului sau al ouălor încondeiate, care reprezintă evenimente turistice în sine. Cele două herghelii, de la Lucina şi Rădăuţi, atrag mii de vizitatori, al căror număr, speră autorităţile locale, vor creşte cu cel puţin 30%, ca urmare a dezvoltării segmentului de turism ecvestru.

Mânăstirile, puncte de interes maxim

Voroneţ, Probota, Moldoviţa, Suceviţa, Putna sunt cele mai atrăgătoare destinaţii turistice ale Bucovinei. Turismul ecumenic a devenit tradiţie pentru turiştii care vizitează regiunea. Noile atracţii sunt sporturile extreme, amatorii de sporturi tari şi adrenalină putând face rafting pe râul Bistriţa. Lungimea traseului - 12 km - îl plasează printre cele mai lungi din Europa. Traseul are un grad de periculozitate mediu, ceea ce îl face accesibil tuturor grupurilor de vârstă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite