Minivacanta pascala in Egipt, Grecia sau Croatia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sharm el Sheikh - paradisul sporturilor nautice Situata in sudul Peninsulei Sinai, Sharm el Sheikh este una dintre cele mai frumoase statiuni la Marea Rosie din Egipt. Soare, mare cu apa cristalina,

Sharm el Sheikh - paradisul sporturilor nautice
Situata in sudul Peninsulei Sinai, Sharm el Sheikh este una dintre cele mai frumoase statiuni la Marea Rosie din Egipt. Soare, mare cu apa cristalina, hoteluri de toate categoriile si pentru toate buzunarele, servicii de calitate, sporturi acvatice si multa distractie - acesta este Sharm el Sheikh. Pregatita sa primeasca turisti tot timpul anului, statiunea egipteana este si pe lista de oferte a agentiilor de turism din Romania pentru sarbatorile de Paste. Hotelul de trei stele la care veti fi cazati se afla la cinci kilometri de centrul statiunii si are atat o piscina exterioara, cat si una speciala pentru copii. Gazdele va pun la dispozitie, in fiecare zi, un autobuz, pentru a ajunge la cele doua plaje gratuite ale hotelului - Amphoras si Naama Bay - si catre centrul statiunii. Se organizeaza partide de pescuit, minicroaziere si se face initiere in scufundari. Pretul pentru programul "Paste - Vacanta la Marea Rosie" este de 395 euro de persoana si include sapte nopti de cazare, in regim de demipensiune, bilet de avion dus-intors, transfer aeroport-hotel-aeroport si asistenta turistica. La acest pret se adauga 55 euro de persoana pentru taxele de aeroport si 20 euro - taxa de viza.

Meteora - un fenomen carstic unic in lume
Un alt loc in care se pot petrece Sarbatorile Pascale este Grecia, unde traditiile religioase sunt foarte bine pastrate. Cu 240 euro de persoana, aveti parte de un Paste ortodox in Insula Corfu. Dupa o noapte de mers cu autocarul, se ajunge la Salonic, al doilea oras ca marime al Greciei, unde se afla Biserica Sf. Dumitru, Arcul lui Galeriu, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expozitiei, Portul si Faleza. Ultima oprire va fi la simbolul orasului - Turnul Alb, iar dupa-amiaza se ajunge in statiunea Paralia Katerini, la un hotel de trei stele. In a treia zi, dupa micul dejun, se ajunge la Kalambaka, unde se poate vizita complexul de la Meteora - fenomen carstic unic in lume, manastirile Marele Meteor si Sf. Stefan. In aceeasi zi se ajunge, cu feribotul, pe Insula Corfu. In urmatoarea zi, programul este liber, si se poate vizita orasul Corfu, capitala insulei, unde nu trebuie sa ratati Esplanada - o gradina cu palmieri si eucalipti, care dateaza inca din epoca lui Napoleon, Vechea Fortareata, care adaposteste Biserica Sf. Gheorghe, Vechiul Palat Regal, unde se gaseste un muzeu asiatic si o colectie de icoane din secolele XVII-XVIII. Seara este rezervata slujbei de Inviere. In prima zi de Paste, veti lua un pranz traditional, in schimbul a 30 euro de persoana, iar apoi se pleaca din nou la Paralia, de unde, in urmatoarea zi, va intoarceti in Romania.

Croaziera pe Adriatica - de la 523 euro de persoana
Daca doriti o vacanta de Paste cu adevarat speciala, puteti alege o croaziera de o saptamana in Croatia. Croaziera porneste din portul Trogir catre Makarska, riviera cunoscuta pentru plajele cu pietricele fine, deosebit de frumoase. A doua zi se ajunge in peninsula Peljesac si pe insula Mljet, unde puteti vizita parcul national cu acelasi nume. Tot aici se gasesc doua lacuri cu apa sarata, care sunt legate de mare printr-un canal, care se parcurge cu barca. In urmatoarea zi porniti spre Dubrovnik, orasul denumit "Perla Adriaticii". Considerat un oras-monument, Dubrovnik este unul dintre cele mai importante centre turistice europene. Aici se gasesc fortificatiile medievale, muzee, galerii, palate impresionante, biserici, manastiri, dar si strazi pline de viata, cea mai renumita fiind Stradum - Placa. Odata plecati din Dubrovnik, veti ajunge pe insulele Korkula si Hvar, unde se afla intinse campii acoperite de levantica. Pretul pentru aceasta croaziera este de 523 euro de persoana.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite