Mii de turisti fug din zonele asiatice lovite de tsunami si cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din Maldive, Sri Lanka si Thailanda, mii de turisti panicati incercau ieri sa paraseasca hotelurile din zona afectata de tsunami si cutremur. Cei mai multi si-au abandonat vacanta la soare, preferand

Din Maldive, Sri Lanka si Thailanda, mii de turisti panicati incercau ieri sa paraseasca hotelurile din zona afectata de tsunami si cutremur. Cei mai multi si-au abandonat vacanta la soare, preferand zone mai sigure si uscate. Dezastrul natural a luat prin surprindere aproape o suta de mii de turisti straini. Printre acestia se numara zece mii de englezi, peste 5.000 de italieni, 5.000 de francezi, in jur de 4.000 de nemti, peste 2.500 de elvetieni, aproape 2.000 de polonezi, peste 1.000 de belgieni si cam tot o mie de greci. Sute de vase de salvare, elicoptere si avioane au fost mobilizate pentru a-i muta pe turistii aflati in sudul Thailandei. Guvernul thailandez a anuntat ca va acoperi toate cheltuielile turistilor care vor sa paraseasca tara.
Insulele Maldive - acoperite de apa
Turistii au ramas in hoteluri, fara mancare
Valuri masive produse de cutremurul foarte puternic au acoperit temporar cateva insule locuite din Maldive, situate in sudul Indiei, informeaza CNN. Cel putin trei copii au murit din cauza apelor in capitala Male, situata in nord. Un dig din Male s-a prabusit sub valuri, fiind afectate cladirile inalte. Turistii sunt prinsi fara mancare, deoarece hotelurile au ramas fara energie electrica. Maldive cuprinde aproape 2.000 de insule, dintre care 200 sunt locuite. Este o destinatie foarte populara mai ales printre turistii europeni. Fathulla Jamil, ministrul de externe din Maldive, citat de CNN, spune ca insulele din nord, unde se afla si capitala, au fost cel mai grav afectate de tsunami.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite