Lunca Mureşului, splendoare în apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lunca Mureşului, splendoare în apă O călătorie în Parcul Natural Lunca Mureşului din judeţul Arad reprezintă pentru amatori o sursă inepuizabilă de bucurie. Priveliştea

Lunca Mureşului, splendoare în apă

O călătorie în Parcul Natural Lunca Mureşului din judeţul Arad reprezintă pentru amatori o sursă inepuizabilă de bucurie. Priveliştea luxuriantă combinată cu liniştea, vegetaţia, împreună cu plajele fine, sălbaticele bălţi, păsările sunt doar câteva dintre provocările pe care turistul care alege acest parc nu le va uita niciodată.

Parcul Natural Lunca Mureşului este una dintre cele mai importante arii protejate din vestul României, atât în privinţa suprafeţei pe care o ocupă (17.000 ha), dar mai ales prin peisajul unic pe care îl oferă.

Cel mai apreciat ecotur în Parcul Natural Lunca Mureşului este "Coborârea pe Râul Mureş în canoe şi admirarea peisajului de luncă". De-a lungul râului, sălciile aplecate formează adevărate tuneluri prin care turiştii trec, purtaţi de curentul lin al râului.

Insulele copleşite de vegetaţie şi plajele cu nisip fin de pe traseul propus de administraţia parcului completează o privelişte unică, iar ghidul va oferi informaţii interesante despre Lunca Mureşului, ne-a declarat ing. Ovidiu Pârv, şeful Administraţiei Parcul Natural Lunca Mureşului.

Tururile se organizează de obicei de la Arad la Pecica (circa 35 km pe apă), durează trei-patru ore, iar numărul maxim de turişti într-un grup este 10. La sosire se poate servi masa de prânz într-un cadru plăcut, la un restaurant din apropierea locului de acostare.

Turiştii din Lunca Mureşului au la dispoziţie şi un observator pentru urmărirea păsărilor (birdwatching) pe Balta Bezdin şi unul pentru urmărirea mamiferelor mari în Rezervaţia Naturală Prundul Mare.

Primul observator, denumit "Andras Libus", după numele unui pasionat biolog din zonă, este construit pe două niveluri şi se află în apropierea unei bălţi cu stuf unde poposesc foarte multe păsări. Turiştii primesc binocluri sau lunete, în timp ce ghidul le oferă informaţii despre speciile de păsări urmărite.

Cel de-al doilea observator se află amplasat în interiorul pădurii, în apropierea unui punct de trecere folosit de mamiferele mari, cerbi, căprioare sau chiar mistreţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite