Lucia Morariu: "În turism, România nu are concurenţă în ţările din jur"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu se află în concurenţă din punct de vedere turistic cu ţările din jur, pentru că Bulgaria se axează doar pe litoral, iar Ungaria pe staţiunile balneare Opinia îi aparţine

România nu se află în concurenţă din punct de vedere turistic cu ţările din jur, pentru că Bulgaria se axează doar pe litoral, iar Ungaria pe staţiunile balneare

Opinia îi aparţine secretarului de stat pentru turism, Lucia Morariu. "România nu este în competiţie nici cu Bulgaria şi nici cu Ungaria şi cu nicio altă ţară din zonă, pentru că noi avem o ofertă extrem de variată pentru turişti. Bulgaria are doar litoral, Ungaria se bazează pe staţiunile balneare, în timp ce noi le avem pe amândouă. Trebuie însă să ştim cum să ne promovăm", a spus Morariu.

Secretarul de stat este de părere că România trebuie să îşi construiască un brand în care să creadă, în primul rând, românii.

"Un fost preşedinte american a spus odată că un brand puternic este acela în care cred, în primul rând, locuitorii ţării respective. Din acest motiv, noi trebuie să-i facem prima oară pe români să creadă în turismul românesc", a precizat Morariu.

Deocamdată, numărul românilor atraşi de oferta ţărilor "neconcurente" este foarte mare. Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu, a declarat că aproximativ 300.000 de români vor alege să-şi petreacă, vara aceasta, vacanţa în Bulgaria, iar alţi 200.000 vor pleca în Grecia.

Totuşi, numărul turiştilor străini care vor vizita România anul acesta ar putea creşte cu circa 20% faţă de 2006, când au intrat în ţară aproximativ 1,5 milioane de străini. Cei mai mulţi se preconizează că vor veni din Franţa, Rusia, Ucraina şi Republica Moldova. Potrivit Sofia News Agency, Bulgaria a devenit una dintre primele trei destinaţii turistice preferate de europeni, împreună cu Grecia şi Tunisia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite