Livia Dila va recomanda... Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca nu are decat doua saptamani de concediu pe an, vara trecuta, Livia Dila, prezentatoarea stirilor de week-end de la B1Tv, a profitat la maximum de zilele libere si a plecat intr-o plimbare,

Pentru ca nu are decat doua saptamani de concediu pe an, vara trecuta, Livia Dila, prezentatoarea stirilor de week-end de la B1Tv, a profitat la maximum de zilele libere si a plecat intr-o plimbare, cu masina, pana la...Roma. "Pana acolo, am vazut Balaton, un fel de Eforie Nord, Ljubliana, un oras deosebit, Piran, un mic port sloven cu aer italian, justificat de apropierea de Italia, Verona, Florenta, Pisa, Livorno si Ceccina Mare - o statiune foarte cocheta, unde am si apucat sa ne odihnim putin, fiindca ne ardeau talpile de atata umblat. La Roma, ne-am oprit direct langa Vatican. Pentru ca la cateva hoteluri de 4 stele din jur totul era ocupat, am incercat la Hotel Adriatic. Pretul ni s-a parut rezonabil pentru 3 stele: 90 euro o camera eleganta, cu aer conditionat. Chiar si conditiile de parcare erau bune acolo, spre deosebire de Florenta, unde nici macar nu ai voie sa parchezi langa hotel. La "Adriatic" am gasit locuri chiar in fata hotelului. E drept, 1 euro pe ora, intre orele 8 si 20. Duminica, insa, e gratis. Perioada in care am vizitat Roma, a doua parte a lunii iulie, ne-a oferit cele mai placute surprize turistice, dar si temperaturi de 40 de grade. Cumparam intruna sticle de apa plata, de 0,5l, la pretul de 2 euro, sau Coca-Cola, cu 4 euro. In zonele turistice nu exista supermarketuri, ci doar rulote in care se vand asemenea produse. Cat despre mancare, se stie, bucataria italiana inseamna paste si pizza. In Italia, acestea sunt cu adevarat savuroase, mult diferite de ceea ce gustasem eu acasa. Spre exemplu, la spaghetti, nimeni nu ne-a adus lingura. Ei nu folosesc asa ceva. Iar atunci cand am cerut parmezan la spaghetti cu sos de busuioc, chelnerul a fost oripilat. Nu numai ca nu mi-a adus, dar mi-a si explicat ca felurile de branza folosite la sos nu suporta asocierea cu parmigiano. Era ca si cand in Franta ai fi vrut sa pui apa in vin. La fel s-a intamplat si cand prietenul meu a cerut extra sos de rosii la pizza. S-au facut ca nu aud. O gustare costa in jur de 6 euro. Pentru ceva mai consistent, insa, platesti intre 10 si 15 euro. Ce mai conteaza, insa, cand iei cina in Piazza Navona, in mijlocul altor sute de mese, de o eleganta desavarsita, cu lumanari ce sporesc farmecul, si cu ospatari simpatici, care flirteaza neincetat si fredoneaza adorabil canzzonete. Piazza di Spagna, poate mai mult decat Fontana di Trevi sau Piazza Venezia, a fost locul in care mi-a placut sa stau ore intregi, la apusul soarelui. Acesta era, de altfel, capatul de drum dupa un adevarat maraton pe Via del Corso, unde se afla toate marile case de moda, dar si paradisul shoppingului din superbul oras Roma".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite