Licitaţiile pentru plaje, la ediţia 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională Apele Române, prin Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), a scos, ieri, la licitaţie publică 25 de sectoare de plajă, în vederea închirierii. Majoritatea

Administraţia Naţională Apele Române, prin Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), a scos, ieri, la licitaţie publică 25 de sectoare de plajă, în vederea închirierii. Majoritatea acestor perimetre care sunt oferite acum spre închiriere au fost considerate neatractive de către hotelieri anul trecut. Perimetrul oferit de DADL spre închiriere reprezintă circa 35% din suprafaţa totală de plaje de pe litoralul autohton.

Dintre acestea, patru plaje sunt situate în Năvodari, două în staţiunea Mamaia, trei în zona Eforie Nord - Eforie Sud, trei în Olimp, una în Neptun, trei în Jupiter, trei în Cap Aurora, trei în Venus şi două între staţiunile Venus şi Saturn. Caietele de sarcini se pot procura de la sediul DADL din oraşul Constanţa, preţul fiind de 50,99 lei, iar ofertele pentru licitaţie se vor depune la secretariatul DADL până în data de 20 februarie, până la ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare.

Conducerea Regiei Apele Române a anunţat recent că va modifica strategia de atribuire a plajelor, după nenumăratele scandaluri care au vut loc anul trecut pe tema organizării licitaţiilor, mai ales a conceperii caietelor de sarcini. Hotelierii s-au plâns anul trecut că aceste caiete de sarcini au fost concepute tocmai pentru ca ei să nu poată câştiga licitaţiile, fiind de amintit că porţiuni bune de nisip au fost adjudecate unor firme care nu au avut nimic de-a face cu turismul. În aceste condiţii, turiştii erau nevoiţi să închirieze şezlonguri de la operatorii plajelor, alţii decât hotelierii unde erau cazaţi, chiar dacă în pachetul de servicii cumpărat era inclus şi un loc la plajă. Conducerea ANAR a promis că vor revizui caietele de sarcini, vor proceda la micşorarea preţurilor de pornire la licitaţie şi vor micşora suprafeţele sectoarelor de plajă care mai sunt de închiriat, pentru a le face a fi mai atractive şi mai uşor de administrat. Astfel, din cele 14 suprafeţe câte mai rămăseseră neadjudecate, au fost împărţite în perimetre mai mici. Pentru unii însă, acest gest pare că este prea târziu, operatorii turistici nemulţumiţi depunând zeci de contestaţii, plângeri şi chiar acţiuni în instanţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite