Elena Udrea, pe blog: Turismul îşi va reveni în forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Elena Udrea
Ministrul Elena Udrea

Ministrul Elena Udrea afirmă, pe blogul său, că turismul românesc îşi va reveni în forţă pentru că "anul acesta se va vedea soarele după furtună în economia mondială, iar România va reveni de asemenea la creştere economică".

Potrivit ministrului, turismul românesc a fost afectat anul trecut de criză, dar şi de un sentiment de incertitudine legat de problemele economice. "Am discutat şi cu responsabilii de turism din alte ţări. Toată lumea stătea cu ochii pe prognozele economice pentru 2010. Anul ăsta, şi văd asta din toate discuţiile, toată lumea priveşte optimist, de genul „I’m back”. Sunt un om realist, dar am învăţat că gândirea pozitivă reprezintă 50% din reuşită", afirmă Elena Udrea, ministrul Turismului.

Ea mai spune că în acest an vor continua investiţiile în turism, în special pentru reamenajarea zonelor cu potenţial, chiar dacă nu are tocmai bugetul pe care şi l-ar fi dorit. "Am în minte un plan special pentru reabilitarea unor staţiuni de tradiţie, care să refacă parfumul istoric. Există de asemenea, de anul trecut, o strategie pentru refacerea turismului balnear despre care vom vorbi pe larg la momentul potrivit. Ca o paranteză, am avut de curând surpriza ca într-o discuţie în colegiu, să văd că Băile Herculane, Căciulata, Călimăneşti sunt recunoscute nu numai de cei mai în vârstă, ci şi de cei mai tineri", mai spunea ea.

Ministrul a anunţat că în 2010 va reveni în România cel mai mare tour-operator din lume, TUI, lucru care "înseamnă mai mulţi turişti şi o promovare mai bună pentru România".

Ministerul Turismului a finanţat anul trecut catalogul de prezentare TUI, deja lansat pe piaţă, cu 100.000 de euro, principalele produse fiind litoralul şi circuitele. "În acest an, TUI se va concentra pe Marea Neagră, Mamaia şi pe excursii în ţară, însă activitatea se va extinde"

Ministrul se mai aşteaptă, după perioada de criză, la o revenire a numărului de turişti pe vase de croazieră şi a celor care fac circuite în ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite