Destinaţii ieftine de familie pentru vacanţa de vară 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FACILITĂŢI Un sejur în străinătate poate costa între 200 şi 500 de euro de persoană, copiii de până la 12 ani pot beneficia de reduceri până la 30% Un concediu liniştit

FACILITĂŢI Un sejur în străinătate poate costa între 200 şi 500 de euro de persoană, copiii de până la 12 ani pot beneficia de reduceri până la 30%

Un concediu liniştit alături de familie poate fi petrecut în Creta, Tunisia, Bulgaria ori Turcia, în hoteluri cu facilităţi speciale pentru copii.

Un concediu ieftin se rezervă din timp. Fie la o agenţie, fie pe internet, dacă sunteţi posesorii unui card bancar. Vacanţa în familie trebuie să fie odihnitoare pentru toţi membrii ei, ceea ce presupune să vă asiguraţi că aveţi facilităţi pentru ca o parte din timp cei mici să fie preocupaţi şi angrenaţi în activităţi specifice vârstei.

Bugetul minim pe care l-am găsit la agenţii pentru o ofertă în străinătate este de la 200 de euro în sus de persoană şi se opreşte la maximum 500 de euro/persoană, pentru a ne încadra în categoria vacanţelor cu un buget redus. În general, pentru copiii de până în doi ani nu se plăteşte nimic nici la transport, nici la cazare, însă ofertele pentru cei mici sunt diversificate.

De exemplu, Flynova, divizia din România a grupului Novatours, cel mai mare tour-operator din statele baltice, a lansat oferta specială de 9 euro pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani. Oferta este valabilă pentru luna mai, în staţiunile Alanya, Belek, Kemer şi Lara din Turcia. Agenţiile pot avea însă reduceri (de circa 30%) ori oferte speciale pentru copii şi pe perioada iunie -septembrie, în funcţie de vânzările de până atunci. De asemenea, există reduceri de preţ la cazare pentru copiii care dorm în aceeaşi cameră cu părinţii, dar în pat suplimentar.

Antalya, cele mai bune oferte all-inclusive

Antalya este capitala regiunii mediteraneene a Turciei, cu 1,5 milioane locuitori şi mai mult de 300 zile însorite pe an. Este plină de turişti străini şi are hoteluri situate şi la câţiva kilometri de centrul oraşului, pe autostradă.
"Antalya este probabil destinaţia cea mai gustată de familişti, datorită serviciilor hoteliere imbatabile. Toată lumea ştie că acolo se află patria all-inclusive-ului. Veleităţile culinare ale turcilor sunt arhicunoscute, iar sejururile nu foarte active, cu plajă şi distracţie în cadrul complexului ales, sunt de departe preferate. Hotelurile şi cluburile de 4-5 stele se întrec în facilităţi oferite clienţilor, fiind dotate cu mai multe restaurante, piscine, centre de întreţinere, terenuri de tenis, discoteci, baruri, centre de spa şi de înfrumuseţare, locuri de joacă pentru copii. În plus, tot pentru familişti există câteva aquaparcuri foarte tentante", a precizat Adriana Goicea, manager Cocktail Holidays.

Apartamente cu chicinete, în Malta

Deşi este o ţară micuţă şi nu foarte ieftină în ceea ce priveşte restaurantele şi suvenirele, Malta are oferte bune de cazare şi transport. Dacă alegeţi o cameră cu o minibucătărie, alimentele din supermarkerturi pot fi cumpărate la preţuri accesibile şi gătite la faţa locului. Ţara are însă multe de oferit, peisajele spectaculoase fiind un punct de atracţie deosebit.

"Pentru familişti, Malta oferă pachete atractive, cu cazare în apartamente de două stele, dotate cu chicinetă proprie. Sunt multe familii care doresc să aibă această facilitate, au copii mici şi trebuie să le pregătească o anumită mâncare. Genul acesta de cazare se face în hoteluri speciale, camerele sunt dotate cu televizor, frigider, bucătărie utilată, acces la piscina exterioară şi la cea interioară încălzită şi la jacuzzi. E bine de ştiut că Malta e o destinaţie foarte frumoasă, cu plaje mici, cu un relief stâncos şi multe golfuri spectaculoase, unde se practică scuba-diving sau snorkeling", spune Mark Neville Farrugia, manager Malta Travel.

În Creta, facilităţi, dar puţin nisip

Insula lui Zeus situată în sudul Mării Egee, la confluenţa celor trei continente - Europa, Africa şi Asia - are mai multe staţiuni turistice cu hoteluri adecvate familiilor. Totuşi, neajunsul acestei destinaţii este faptul că doar unele unităţi de cazare au plajă cu nisip şi dacă aveţi copii mici, aceştia vor căuta acest lucru.

Staţiunea Malia este renumită pentru plaje bune şi pentru viaţa turistică (multe terase, magazine cu suveniruri, hoteluri şi restaurante). Hersonisos este o altă staţiune celebră pe insulă, însă cu plaje înguste ori chiar inexistente în dreptul hotelurilor, compensând prin multitudinea de facilităţi de la hoteluri.

"În general, unei familii cu copii îi propunem un hotel care să ofere meniu special, locuri de joacă, program de animaţie, servicii de babysitting şi măsuri suplimentare de siguranţă pentru copii. Oferta din Creta, spre exemplu, conţine astfel de hoteluri, care sunt marcate în catalogul companiei cu textul <> . Celor care doresc să călătorească în Creta cu un buget redus le oferim şi variante de cazare în apartamente ori camere potrivite şi pentru familii formate din mai mult de cinci persoane", a declarat Raimondas Useckas, Chief Executive Officer al Flynova.

Rezervările pe internet, mai ieftine decât ale agenţiilor

Pentru unele destinaţii, cum ar fi câteva insule greceşti (fără Creta, unde nu se poate ajunge decât cu avionul), Croaţia ori o parte a Turciei, unde puteţi ajunge cu maşina, o variantă ieftină ar fi cazările efectuate cu rezervări prealabile pe internet. Un apartament complet utilat poate fi închiriat în Croaţia la preţuri maxime cuprinse între 15 şi 30 de euro de persoană. Vă puteţi caza ieftin şi la faţa locului, dar şi pe www.adriatica.net şi www.riviera.hr.

În Turcia, cazări bune (la hoteluri) găsiţi la faţa locului, dar puteţi merge cu maşina şi face rezervarea de hotel de la agenţii din România. Şi în Grecia puteţi merge cu maşina şi găsi cazare la faţa locului la preţuri de 30 de euro/persoană în vile dotate cu tot ce vă trebuie pentru o familie.

Oferte pentru două, trei şi patru stele

Hoteluri de 2 *
Creta - charter, de la 289 euro/persoană, 7 nopţi cazare cu demipensiune - agenţia Flynova (www.flynova.ro).
Malta - charter, de la 235 euro/persoană (luna mai) şi de la 320 euro/persoană (iulie, august), 7 nopţi cazare, agenţia Malta Travel, www.malta.ro.

Hoteluri de 3 *
Antalya - charter, de la 321 euro/persoană (luna mai) şi de la 494 euro/persoană (iulie, august), 7 nopţi cazare cu all-inclusive, agenţia Cocktail Holidays, www.cocktailholidays.ro; pentru iulie-august, preţurile încep de la 494 euro/persoană
Creta - charter, de la 355 euro/persoană, 7 nopţi cazare, demipensiune, agenţia Flynova
Tunisia - charter, de la 119 euro/persoană, cu mic dejun (luna mai) şi de la 328 euro/persoană (iulie, august), 7 nopţi cazare, Tunisiana Travel, www.tunisiana.ro
Malta - charter, hotelul este de 4*, dar oferă confort de 3*, de la 301 euro, 7 nopţi cazare, fără masă, Malta Travel
Bulgaria (Nisipurile de Aur) - de la 500 euro/persoană (iulie-august), 7 nopţi cazare, all-inclusive, Christian Tour, www.christiantour.ro.
Croaţia - vilă, de la 365 euro/persoană/sejur, transport, cazare + 100 de euro pentru demipensiune, Christian Tour

Hoteluri de 4*
Tunisia - charter, de la 299 euro/persoană în luna mai şi de la 500 de euro (luna iulie-august), 7 nopţi cazare cu demipensiune, Tunisiana Travel
Malta - charter, de la 361 euro, luna mai şi de la 457 euro (iulie, august), 7 nopţi cazare, fără masă, Malta Travel
Creta - charter, de la 419 euro/persoană, 7 nopţi cazare cu demipensiune, Flynova
Bulgaria (Sunny Beach)- de la 450 euro/persoană (iulie - august), 7 nopţi cazare, all-inclusive, Christian Tour

Ce trebuie să căutaţi într-o destinaţie de familie:

-în perioada verii, e de preferat ca hotelul să aibă piscină pentru copii şi plajă cu nisip
-în funcţie de vârsta copilului, un miniclub ori terenuri de sport sunt bine-venite
-asiguraţi-vă că hotelul are un pat ori încăpere separată pentru cei mici
-topoganele (de apă sau de uscat) sunt de interes pentru cei până în 10 ani
-unele hoteluri asigură, contra cost, bonă, pentru ca părinţii să poată petrece un timp liber
-locaţiile care se respectă au animatori şi meniuri speciale pentru copii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite