Croazieră de neuitat prin Caraibe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mai puţin de 2.800 de euro, puteţi face o călătorie care include coasta de est a Americii, Haiti, Jamaica, Grand Cayman sau Cozumel Turistul primeşte un card SeaPass, după ce i se

Cu mai puţin de 2.800 de euro, puteţi face o călătorie care include coasta de est a Americii, Haiti, Jamaica, Grand Cayman sau Cozumel

Turistul primeşte un card SeaPass, după ce i se amprentează degetele arătătoare şi retinele. Peisajele care îi vor "amprenta" retinele, mai târziu, vor fi greu de şters.

Cardul acela e un fel de paşaport care permite accesul nu numai în orice zonă a vasului de croazieră, dar şi în orice ţară pe care turistul urmează să o viziteze. Mai multe amănunte aflăm de la Ciprian Enea, consultant al besttourism.ro, care a şi făcut, de altfel, o asemenea călătorie prin Caraibe.

Primii paşi în Paradis

"Cu SeaPass nu numai că intrai în cameră şi mergeai la internet, dar plăteai absolut tot ce cumpărai de pe vas, cash-ul nefiind acceptat. La finalul călătoriei, suma cheltuită pe vas, inclusiv tips-ul chelnerilor, al cameristei şi al barmanilor, se retrăgea de pe cardul personal, fără care în America nu prea ai ce căuta", spune consultantul.

"După ce am terminat cu serviciile de vamă, am intrat în sfârşit în Paradis. Prin liftul de sticlă ne uitam la interiorul dichisit, decorat cu podoabe şi brad mare de Crăciun, la promenada de la etajul 5, cu restaurante şi cafenele, la perdeaua de lumini întinsă pe mai multe etaje...

Ne-am gândit, apoi, că n-ar fi rău să gustăm ceva... Mmmm! Atâta vă spun despre bucatele de pe vas: excepţionale, indiferent că erau căpşuni trase în ciocolată sau gustări vietnameze (în fiecare zi bucătarii îşi propuneau o altă temă... geografică pe care o respectau cu sfinţenie).

Seara, toţi turiştii au fost invitaţi de căpitan la o recepţie de bun-venit. Ne-am trezit într-un film în care toate personajele erau elegante. Femeile purtau rochii de seară, bărbaţii smoching, de la barul de pe promenadă se auzea un cafe concert liniştitor", adaugă Enea.

Viaţa pe "Navigator of the Seas"

Este unul dintre cele mai mari şi mai luxoase vase de croazieră din lume, dotat şi cu patinoar - în fiecare seară pot fi urmărite spectacole oferite de foşti campioni mondiali la patinaj artistic. Are 14 etaje şi peste 300 de metri lungime. Seara, primeşti în cameră un fel de ziar al lui "Navigator of the Seas", cu programul, pe ore, de a doua zi. Dacă nu ai chef să cobori de pe vas în zilele în care acesta acostează într-una din fantasticele insule caraibiene, n-ai cum să te plictiseşti".

Preţuri pe vapor

1.256 euro/pers - cabina dublă interior

1.516 euro/pers - cabina dublă exterior

1.711 euro/pers - cabina cu balcon

2.257 euro/pers - cabina suite

Miami, un oraş plin de emoţie

Astăzi, Miami este un oraş plin de emoţie, culoare şi texturi, motiv pentru care e supranumit "Casablanca Americii" sau "Oraşul Magic". South Beach este probabil cea mai recunoscută zonă, cu clădirile art-deco în culorile bomboanelor, plajele cu nisip pastelat şi palmierii legănaţi de vânt. Portul Miami este cel mai mare din lume, pe aici trec mai mult de 3,6 milioane de pasageri în fiecare an.

Pe lângă importanţa pentru turismul de croaziere, Miami Beach este renumit în lume pentru fâşia de hoteluri de pe coasta de aur şi utilităţile de recreere în aer liber. Localnicii îţi dau impresia că nimic nu este mai important decât să alergi dimineaţa pe plajă, să faci plajă sau cumpărături după-amiaza, apoi să cinezi şi să dansezi până în zori;

Cozumel, o perlă a Mexicului

Insula cea mai întinsă din Mexic era, în timpul vechii civilizaţii Maya, un loc sacru închinat zeiţei fertilităţii. Cozumel este considerată un fel de Grădină a Raiului, unde s-a născut civilizaţia Maya. Şi acum, Cozumel uimeşte prin planul urbanistic simetric, numeroase hoteluri, restaurante şi centre comerciale fiind aşezate în linie. Oraşul Cozumel e o cale de acces perfectă pentru a descoperi comorile antice ale insulei în formă de lacrimă.

Discover Mexico este cea mai nouă destinaţie din zonă - un parc cu tematică culturală într-adevăr spectaculos. Dacă vrei să ai parte de o experienţă 100% mexicană, trebuie să vezi patru locuri diferite: o plimbare în exteriorul parcului, prin pădurea tropicală; Muzeul de Artă Populară; camera de artă-video, unde sunt proiectate scurte documentare şi filme promoţionale; magazinul de cadouri şi suvenire specifice culturii zonei - o îmbinare între tradiţional şi modern.

Nisipuri albe în Haiti: Labadee

Labadee este o staţiune privată folosită pentru călătoriile de pe vasele de croazieră. Acestea ancorează în larg, iar pasagerii sunt transportaţi în port cu feribotul. Staţiunea are cinci plaje cu nisip alb şi fin, spălate de ape cristaline de culoare albastră cu recife de coral în larg, parcuri acvatice, restaurante, baruri, magazine şi pieţe.

Labadee este mai mult o extensie a facilităţilor de la bordul vasului de croazieră, un loc în care vizitatorii pot afla mai multe despre cultura şi istoria locală. Ghidul turistic din Haiti îţi va propune o plimbare relaxantă prin Labadee, în timpul căreia vei vizita ruinele istorice ale turnului Nelli sau vei asculta răsuflarea Dragonului Rock.

Este o plimbare făcută în condiţii de umiditate sporită, aşa că participanţii trebuie să fie într-o formă fizică foarte bună.

Jamaica, în ritmuri de reggae

Jamaica este una dintre cele mai fascinante insule din Caraibe. Plajele cu nisip alb, crestele munţilor, cascadele limpezi şi apusurile care îţi taie respiraţia fac din această insulă magică destinaţia ideală, în timp ce muzica reggae, arta plină de culoare şi mâncarea aromată lasă oaspeţilor săi un gust nemaipomenit de a reveni.

Pe lângă mersul la plajă, se pot vizita oraşele cele mai importante sau se poate opta pentru un safari cu jeepul ori cu ATV-ul. Merită să vizitezi capitala Kingston - renumită pentru clădirile în stil colonial.

Oraşul Spaniol (Spanish Town) este fosta capitală a Jamaicăi şi prezintă numeroase clădiri cu atracţii turistice, cum ar fi Catedrala Anglicană, construită în secolul al XVI-lea. Stilul Reggae, specific acestei zone, a influenţat foarte mulţi locuitori ai planetei.

Scuba-diving în insulele Cayman

Vizibilitatea până la 50 m adâncime face din insula principală a arhipelagului Cayman un paradis tropical în adevăratul sens al cuvântului. Reciful se înalţă din Marea Caraibelor mai ceva ca un platou muntos, oferindu-le amatorilor de scuba-diving (scufundări) un spectacol nemaivăzut, în preajma recifelor fiind câteva prăpăstii care ating chiar şi 3.000 m adâncime.

Este o experienţă inedită să înoţi, să faci scufundări în Grand Cayman! După aproximativ 30 de minute de mers cu barca de la ţărm este timpul să sari peste bord direct în mijlocul distracţiei. Copiii care pot înota cu uşurinţă vor fi încântaţi să descopere că pot hrăni tot felul de creaturi marine, prietenoase, dar, indiferent ce ai face, este indicat să nu uiţi acasă camera de filmat. Vei descoperi lumea misterioasă de sub ape şi te vei împrieteni cu vieţuitoarele marine.

Ce trebuie să ştiţi

Nu plecaţi fără loţiunile de protecţie solară sau împotriva ţânţarilor

Băncile sunt deschise de luni până vineri, între orele 9 şi 15. Cărţile de credit sunt acceptate pe scară largă, dar se percepe o taxă de 6% pe tranzacţie

Bacşişul este aşteptat pentru mai toate serviciile; se oferă între 15% şi 20%

Nu beţi apă de la o cişmea de pe stradă, apa îmbuteliată este indicată

Sezonul uscat, fără ploaie, durează din octombrie până în martie

Fiţi pregătiţi, încă de acasă, cu accesorii de plajă (colac, saltea plutitoare) pentru că numărul lor este redus în această destinaţie turistică

Pentru odihnă, aveţi la dispoziţie camere cu toate facilităţile, unde se pot face duşuri revigorante

Meniul mexican este disponibil la un cost suplimentar, dar merită efortul (financiar), având în vedere savoarea preparatelor

Nu uitaţi prosopul de plajă, costumul de baie, pălăria şi ochelarii de soare!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite