Cosul de vacanta, la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 16.000 lei micul la 200.000 lei fructele de mare

Mamaia ramane si in sezonul 2005 cea mai scumpa statiune de pe litoral. In ciuda tarifelor ceva mai mari si a taxei de bariera, turistii prefera sa-si petreaca vacantele aici, spun marii tour-operatori. Secretul ar fi "nisipul de aur" al plajei si un agrement tot mai variat si atractiv. Hotelierii spun ca macar de la 1 iunie sa aiba parte de turisti. Pentru a da lovitura, se cauta solutii din ce in ce mai incitante. Complexul "Vega", de 2 stele, include de pilda micul dejun, cu bufet suedez, in pretul de 850.000 de lei, pe zi, al camerelor cu doua paturi si vedere la mare. Astfel ca o familie fara copii va plati 5,1 milioane lei sejurul de 6 zile. La care s-ar adauga, fireste, banii pentru pranz si cina. A la carte. Specialitatile verii vor fi "Tochitura mexicana", la 184.000 lei portia, puiul cu susan (123.000 lei portia) si salatele asortate (40.000 lei) alaturi de traditionalele friptura din muschiulet de porc (223.000 lei), supele si ciorbele de toate soiurile, intre 26.000 si 70.000 lei, pestele, in portii de la 220.000 lei in sus, clatitele si inghetata, cu preturi intre 44.000 si 80.000 lei. Si cum nu se mai poate sa vii la Mamaia fara sa urci, fie si numai din curiozitate, in Telegondola, bugetul de vacanta se va mai subtia cu 50.000 lei de persoana, plimbarea la inaltime. Daca in programul zilei trecem si o baie la Aqua Magic, va trebui sa mai adaugam inca 300.000 lei de caciula. "Jaki", complexul de 3 stele al lui Hagi, din buricul statiunii, incearca sa-si sporeasca numarul de turisti incluzand in pretul camerei (4,1 milioane lei pe zi), pe langa bufetul suedez de la micul dejun, si serviciile de fitness, jacuzzi, piscina. Iar la restaurant, specialitati din peste intre 150.000 si 200.000 lei portia sau desert "extra" cu doar 50.000 lei. Un sejur de 6 zile, cu familia, costa deci intre 70 si 90 de milioane lei. Solutiile ieftine ar fi cazarea "la gazda", in Constanta, la preturi de 200.000-300.000 lei camera si mancarea la pachet ori pe terasele din zona. Micul costa in acest an intre 10.000 si 16.000 lei, bucata, berea intre 20.000 si 100.000 lei sticla sau doza. Patronii mai inventivi cauta sa "sparga" piata cu specialitati din peste, la preturi fara concurenta. De pilda, la "Cleopatra", o farfurie cu hamsii, guvizi ori stavrizi prajiti costa numai 30.000 lei. La linia de autoservire se gasesc insa, la alegere, si fructe de mare, midii, carne de melc la 60.000 lei portia, somon si somn la 70.000 lei s.a.m.d.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite