1 Mai - oferte la munte şi la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare aglomeraţie va fi pe litoral, la Mamaia, unde turiştii au rezervat deja 90% din locurile de cazare disponibile. Pentru cei care vor să dea marea pentru munte, hotelierii au pregătit oferte inedite: plimbări cu căruţa, excursii care pot fi plătite cu tichete de vacanţă şi mâncăruri exotice.

Citiţi şi: Licitaţie pentru plajele din Vama Veche

Proprietarii pensiunilor din zona Neamţului şi a Bucovinei îi atrag pe turişti cu oferte care mai de care mai tentante. Deşi nu au făcut reduceri de preţuri, gazdele spun că s-au gândit mai ales la familişti. „Oferta noastră include două nopţi de cazare cu micul dejun inclus şi o cină de 1 Mai, preţul fiind de 300 de lei pentru o persoană", a spus Ana Iftime, administratoarea unei pensiuni din apropiere de Piatra Neamţ.

Operatorii de turism din Moldova susţin că cele mai căutate destinaţii pentru weekendul următor rămân fie staţiunea Durău, fie Cheile Bicazului, mai ales că proprietarii unităţilor de cazare nu au majorat preţurile faţă de anul trecut. Şi pensiunile bucovinene sunt pregătite de oaspeţi. La Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului sau Vatra Dornei, o cameră la „trei margarete", cu masa tradiţională inclusă, variază între 80 şi 100 de lei/zi.

Picnic Pe Valea Prahovei

„Îi aşteptăm pe turişti să petreacă o vacanţă ca la bunici, cu aer curat şi mâncare tradiţională. Cu doar 60 de lei pe zi şi trei mese incluse, turiştii îşi pot petrece vacanţa într-o pensiune agroturistică din zona Bran-Moeciu", a spus Ioana Baciu, reprezentant al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural. Două nopţi de cazare la un hotel de trei stele din Bran, cu mic dejun şi cină incluse, costă 250 de lei de persoană.

De asemenea, hotelierii din Poiana Braşov acceptă şi plata serviciilor cu tichete de vacanţă. Hotelul Sport oferă o vacanţă specială, în masivul Postăvarul. Micul dejun, abonamentul dus-întors cu telecabina în masivul Postăvarul, dar şi grătarul în aer liber sunt oferite de hotelieri în schimbul tichetelor de vacanţă. Pachetul este de două nopţi şi costă 39 de euro pe noapte, într-o cameră dublă.

Specialităţi din carne de cangur sau piton

Proprietarii de pensiuni din Predeal oferă preparate dintre cele mai sofisticate şi exotice. Astfel, mâncărurilor vânătoreşti autohtone gen supă din labă de urs, spinare de căprioară în smântână sau muşchi de mistreţ în crustă de alune, li se alătură pe meniu şi cele din carne de piton, cangur, crocodil, rechin sau antilopă Kudu. Preţurile sunt pe măsură. Dacă un kilogram de pulpă de struţ dezosată sare de 70 de lei, o porţie de file de piton sau de crocodil asortată cu crudităţi costă 50 de lei, iar o supă de labă de urs costă 30 de lei.

Petreceri pe litoral

La malul mării, programul este doldora de evenimente în minivacanţa de 1 Mai. Cluburile din Mamaia îşi deschid porţile de vineri-seara, fiind programate concerte şi prezentări de modă. „Din 20.000 de locuri de cazare de care dispune staţiunea Mamaia, 18.000 vor fi ocupate în minivacanţa de 1 Mai", a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

În sudul litoralului, gradul de ocupare este de maximum 45%. Neptunul stă cel mai bine, cu 50% locuri de cazare rezervate, datorită „Nopţii devoratorilor de publicitate". În Eforii, doar 25% dintre camere sunt disponibile pentru 1 Mai, iar Vama Veche mizează pe 4.000 de turişti.

Trenurile Tineretului

Pentru turiştii care vor veni pe litoral de 1 Mai, CFR a lansat o ofertă de călătorie cu Trenurile Tineretului, cu reduceri pentru grupurile de tineri de până în 26 de ani. Tot pentru turişti, CFR a introdus două trenuri şi a prelungit traseul pentru alte şase, până la Mangalia.

Tinerii care merg pe litoral în minivacanţa de 1 Mai au parte de reduceri de 20% din tariful de tren personal şi tariful suplimentului de tren la clasa a 2-a. Tariful de rezervare a locului (2,4 lei ) se achită integral. Cei care merg în grupuri de 10-15 persoane beneficiază de o reducere de 25% - 30% din tariful de tren persoane şi tariful suplimentului de tren, la clasa a 2-a.

„Aceste reduceri nu se aplică tinerilor sau grupurilor de tineri care beneficiază deja de o altă reducere, cum ar fi studenţii", a explicat Simona Roşca, purtător de cuvânt CFR Călători Constanţa. Oferta este valabilă pentru trenurile accelerat şi rapid ce au punct de plecare/destinaţie o staţie CFR de pe secţia Constanţa - Mangalia.

Ruta Bucureşti - Constanţa cu trenul costă 20,1 lei cu personalul, 37 de lei cu acceleratul şi 46 de lei cu rapidul. Din Constanţa, preţul unui bilet de călătorie cu trenul este de 2,7 lei până în Eforie, 3,2 lei până în Costineşti, 3,9 lei până în Neptun şi 5,1 lei până la capăt de linie, Mangalia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite