Colectionarii de "maruntisuri" se pregatesc de festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Negru este din Buzau si colectioneaza aproape orice. De curand, si-a facut un site pe Internet in care isi prezinta colectiile de calendare de buzunar, monede, cartele telefonice, insigne de

Marius Negru este din Buzau si colectioneaza aproape orice. De curand, si-a facut un site pe Internet in care isi prezinta colectiile de calendare de buzunar, monede, cartele telefonice, insigne de pionier, vederi sau bancnote. Marius a fost admis ca membru in Societatea Numismatica Romana. Toti numismatii din Romania, colaboratori sau simpli curiosi, sunt asteptati la Bucuresti in data de 3 septembrie, cand va avea loc Targul de toamna al colectionarilor.
Calendarele de buzunar se gasesc cel mai usor
Sa faci o pasiune din a colectiona cartele telefonice, este un lucru vazut ca pe o nebunie in Romania. Marius spune ca in strainatate exista mii de astfel de colectionari: "Fata de alte tari, in Romania, colectionarea cartelelor telefonice este un hobby foarte tanar, in plina expansiune. Exista putini romani care fac acest lucru, dar asta si din cauza slabei mediatizari si a ignorantei cetatenilor, care arunca o cantitate imensa de cartele folosite. Daca ar sti ca noi tanjim dupa ele, probabil ca nu le-ar mai arunca. Despre colectionarea calendarelor de buzunar, Marius crede ca va prinde si la noi. "In strainatate exista peste 4.000 de colectionari. De ce calendare de buzunar? Simplu, pentru ca se pot gasi peste tot. Cel mai vechi calendar din colectia mea este din 1956, iar cel mai nou din 2005. Pe site-ul lui Marius sunt expuse 4 categorii de calendare de buzunar: cu icoane, cu caini, cu pisici si cu Loteria Romana.
Vederile te poarta in calatorii virtuale
Vederile sunt mai mult decat niste fotografii. O vedere vorbeste despre starea de spirit a omului care a trimis-o, vorbeste despre timp si despre trairi sufletesti. Multi dintre noi am trimis vederi atunci cand ne simteam bine, undeva la mare sau la munte, sau atunci cand am calcat pentru prima oara intr-un oras. "Frumusetile unei tari, arhitectura unui oras sau starea de spirit a persoanei care a asternut cateva randuri pe spatele vederii ii fac pe colectionari sa stranga cat mai multe vederi si sa faca o adevarata pasiune pentru ele", crede Marius.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite