Călător în ţara valsului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarifele pentru o vacanţă în Austria pornesc de la 250 de euro de persoană pentru un sejur de şase zile şi pot ajunge la 800 de euro Austria poate fi cel mai frumos cadou pe care vi-l

Tarifele pentru o vacanţă în Austria pornesc de la 250 de euro de persoană pentru un sejur de şase zile şi pot ajunge la 800 de euro

Austria poate fi cel mai frumos cadou pe care vi-l puteţi face în materie de vacanţe în acest an. Asta dacă sunteţi amator de expediţii montane, linişte şi relaxare la altitudine sau dacă sunteţi atraşi de cultură.

Merită să vezi Austria vara, acest lucru este dovedit de numărul tot mai mare de turişti care merg în această perioadă în patria valsului. Situată în centrul Europei, Austria a devenit un loc pentru petrecerea vacanţei, tot mai apreciat în rândul românilor. Principala atracţie a Austriei este cultura impresionantă, asta în afară de semeţia şi înălţimile Alpilor.

Astfel, puteţi face expediţii prin fauna şi flora peisajelor montane unice sau puteţi participa la evenimentele culturale deosebite, care au constituit întotdeauna o atracţie pentru turişti. Apoi, destindeţi-vă trupul şi spiritul la una dintre nenumăratele terase cu bere rece sau, dacă sunteţi firi mai sportive, vă puteţi bucura de nenumăratele terenuri de sport şi golf, dar şi de echitaţie, plimbări pe bicicletă sau sporturi nautice. Vă recomand să călătoriţi cu trenul sau cu automobilul propriu, pentru a vizita pe îndelete toată Austria. În oraşe precum Viena, Graz, Salzburg merită să poposiţi, iar dacă vă place muntele, trebuie să ajungeţi neapărat în Austria Inferioară sau la Innsbruck. Lacurile cu ape cristaline şi peisajul montan bine întreţinut şi serviciile ireproşabile dovedesc grija şi seriozitatea pe care austriecii o au faţă de turişti. Tarifele pentru o vacanţă în Austria pornesc de la 250 de euro pentru un sejur de şase zile, care nu include şi transportul cu avionul, în hoteluri de 2-3 stele, şi pot ajunge până la 800 de euro pentru cazare, demipensiune şi diverse abonamente pentru pescuit.

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI

În Austria se vorbeşte uzual limba engleză, în afară de limba maternă - germana.

Moneda folosită - euro, reprezintă un avantaj, pentru că nu mai este necesar schimbul valutar.

Mergeţi cu maşina personală, este mai ieftin decât alte mijloace de transport şi astfel puteţi vizita mai multe oraşe deodată, întrucât Austria are un sistem de autostrăzi bine pus la punct.

Ţigările pot fi cumpărate din magazinele specializate, fără adaos comercial, sau din hoteluri, restaurante şi baruri - cu adaosul aferent.

Chelnerul care primeşte 2-3 euro bacşiş este muţumit.

Transportul feroviar în Austria (cu o lungime de 5.700 km) este conectat direct la reţeaua europeană de cale ferată, în cazul în care optaţi pentru un circuit turistic în mai multe ţări europene.

Taxiurile din marile oraşe percep un tarif de 2,50 euro/kilometru în timpul zilei şi 2,60 euro, pe noapte. De reţinut că pentru transportul către aeroport trebuie să comandaţi un taxi în mod special, întrucât la tariful perceput pentru distanţa parcursă până la aeroport se percepe şi tariful de 10 euro pentru drumul retur al taxiului.

Pentru amatorii de excursii montane, în Austria există aproximativ 3.100 telecabine, telescaune şi teleschiuri.

Şi dacă mergeţi în Austria cu maşina personală şi sunteţi amatori de cumpărături, este păcat să rataţi outletul Panendorf şi SCS (centrul comercial sud), cel mai mare centru comercial situat în sudul Vienei.

Cât te costă o vacanţă în Austria:

575 de euro/persoană, preţul include sejur cu cinci nopţi cazare în cameră dublă şi mic dejun inclus la hotel de patru stele

299 de euro/persoană, pachetul include transport cu avionul plus patru nopţi cazare

În Alpi, cazarea într-un hotel de trei stele cu mic dejun inclus costă între 300 şi 450 de euro pentru o săptămână.

Dacă sunteţi gurmanzi sau curioşi să gustaţi din produsele culinare tradiţionale, în Austria găsiţi restaurante pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Bucătăria locală, cu celebrul gulaş, şniţele şi bere, te îmbie la tot pasul. Cu 20-30 de euro poţi să iei prânzul într-un restaurant liniştit, dar există şi localuri mai ieftine, unde cumperi un sandwich cu 2-3 euro şi o cafea cu 4-5 euro.

Cu trenul sau automobilul propriu

Pentru a vă putea bucura de vizitarea a cât mai multor locuri, călătoriţi prin Austria cu trenul sau cu autoturismul personal, dacă aveţi răbdare şi nervii tari pentru a rezista unui drum parcurs în opt-nouă ore, de la graniţa Nădlac. Un drum dus-întors până la Viena cu avionul costă 300 de euro plus taxa de aeroport, iar cu autocarul 100-120 de euro.

Pensiunile din Austria, oaze de relaxare

Pensiunile montane din Austria sunt o alternativă rentabilă la tarifele precticate de hoteluri. Dacă nu vă interesează cultura şi nenumăratele castele din zonă, pensiunile din landul Austria Inferioară vă aduc mai aproape de natură. Una dintre ele este şi pensiunea Diewald Raach, situată în bazinul Vienna, la numai 80 de kilometri depărtare de capitală. Mica localitate Raach, situată la o altitudine de 800 de metri, este înconjurată de peisaje de o frumuseţe care îţi taie respiraţia, ale masivelor muntoase Sonnwendstein şi Schneeberg. O plimbare la pas în acestă zonă, cu peisaje superbe, departe de agitaţia vieţii cotidiene îţi poate garanta momente de linişte, meditaţie şi relaxare. Şi mai există un avantaj, acela că zona este oarecum exclusivistă şi mai puţin aglomerată în timpul verii, încă nu aparţine turismului de masă.

În zonă mai puteţi descoperi munţii din Semmering-Rax-Schneeberg şi oferta pentru drumeţii în Wechsel sau Spital. Tot în această zonă puteţi să vizitaţi podişul Waldviertel, un loc cu multă linişte şi multe lacuri şi iazuri. În satele încântătoare, cu podgorii cu vii şi străduţe cu crame vă puteţi plimba cel mai bine cu bicicleta sau puteţi face o plimbare pe jos, pentru a cunoaşte locurile pitoreşti şi localnicii ospitalieri. Dacă sunteţi mai comozi, vă puteţi relaxa în incinta pensiunii, la un grătar şi o bere rece, sau, dimpotrivă, dacă sunteţi firi mai sportive, vă puteţi bucura de nenumăratele terenuri de sport puse la dispoziţie de proprietarii pensiunilor. Trebuie să menţionăm aici că, la austrieci, se poate respira în spaţiul public, că au un cult al curăţeniei şi ordinii şi respectul faţă de mediu. În afară de potenţialul turistic montan, Austria atrage anual mii de turişti şi pentru vestigiile istorice şi obiectivele culturale de care dispune, iar shoppingul, distracţia şi viaţa de noapte sunt susţinute de multitudinea de centre comerciale, baruri şi restaurante.

Salzburg şi Tirol, alte locuri pe care trebuie să le vezi

Regiunile din Salzburg şi Tirol oferă pentru cele mai exigente gusturi reţeta potrivită. Amatorii de drumeţii apreciază în zona Salzburg întinderile montane din jurul nenumăratelor lacuri. Iar dacă sunteţi pasionaţi de pescuit, puteţi cumpăra pachetele turistice care oferă şi permis pentru pescuitul în zonă. Şi dacă tot ajungeţi în această zonă, este musai să nu rataţi parcul naţional Hohe Tauern, cel mai mare parc natural din Austria, castelul Hellbrunn. Regiunile din Tirol sunt şi ele apreciate de turişti, în special de alpinişti, ciclişti şi schiori, iar satele de vacanţă din Insbruck oferă invitaţie la şedere.

Viena, punctul principal de atracţie al ţării

Viena, capitala ţării, este, fără îndoială, cel mai vizitat oraş al Austriei. Metropola este supranumită şi capitala muzicii. Aici şi-au găsit inspiraţia compozitori precum Mozart, Strauss sau Bethoven.

În Viena prezintă interes palatele Hofburg şi Schonbrunn, piaţa Schwarzenbergplatz, un cerc imens cu bănci şi fântâni arteziene şi ceva mai încolo parcul Burggarten, cu clădiri medievale. Alte obiective pe care trebuie să le vizitezi în Viena sunt Hofburg, Schonbrunn, renumitul parc de distracţii Prater, Ring Strasse, Kartner Strasse, muzeele Kunsthist şi Naturist. Viena este atractivă şi pentru amatorii de shopping, centrul comercial Sud fiind un adevărat paradis pentru persoanele pasionate de cumpărături

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite