Braşov: Primii fulgi, bucuria hotelierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Prima ninsoare din această iarnă anunţă un weekend aglomerat în staţiunile montane. În Poiana Braşov şi în Predeal au fost puse în funcţiune instalaţiile pe cablu şi au început pregătirile pentru întâmpinarea turiştilor.

Primii fulgi de zăpadă din această iarnă şi-au făcut apariţia la Braşov  şi în staţiunile montane din apropiere. Pentru că urmează weekendul, hotelierii se aşteaptă la un număr mare de turişti. Sezonul, aproape mort până acum, pare să capete viaţă cu o săptămână înainte de Crăciun.

În Poiana Braşov, mâine, la ora 12.00, va fi redeschis patinoarul artificial din staţiune. „Cred că turiştii vor avea o surpriză plăcută. Nu numai că patinoarul se deschide în acest weekend, dar intrarea va fi liberă pentru toată lumea. Cei care vin cu patinele lor, pot sta toată ziua pe gheaţă. Restul, pot închiria echipamentul. Pentru o pereche de patine, adulţii trebuie să dea 15 lei, iar copiii 10 lei", a explicat Gheorghe Cojocea, directorul complexului Sportiv din Poiana Braşov.

Instalaţiile pe cablu din staţiune vor funcţiona cu program normal în acest weekend. Chiar dacă stratul de zăpadă nu va fi suficient pentru schiat, turiştii pot urca până la Vârful Postăvaru şi Cristianul Mare. O cursă dus-întors cu telecabina costă 20 lei.

Pregătirile pentru întâmpinarea turiştilor sunt în toi şi la Predeal. Edilii vor deschide şi aici patinoarul artificial din centrul staţiunii. „Amenajarea patinoarului din centrul oraşului a fost terminată din 4 decembrie. Patinoarul nu a fost însă deschis până acum, pentru că în apropiere există o construcţie la care se lucrează. În weekend se anunţă ninsoare şi aşteptăm un număr mare de turişti, aşa că deschidem şi patinoarul. Şi vrem ca intrarea să fie liberă, cel puţin pentru aceste două zile, astfel încât toată lumea să se distreze", ne-a spus Cristian Ţuţui, de la Primăria Predeal.

Chiar dacă zăpada este de doar câţiva centimetri, turiştii care vin în staţiune au cu siguranţă ce face. „Telescaunul va funcţiona, între orele 9.00-16.00, iar centrele pentru închirierea echipamentelor de iarnă vor fi deschise", a precizat Virginia Moroianu, de la Centrul pentru Informare Turistică din Predeal.

Închirierea unui echipament complet de schi nu costă mai mult de 10 euro. De altfel, hotelierii spun că preţurile în staţiunile montane nu vor fi mai mari decât anul trecut, când vine vorba de cazare sau distracţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite