Jazz, gulaş şi degustare de vinuri în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzică jazz de calitate, produse tradiţionale ungureşti şi vinuri din Ungaria şi România fac ca atmosfera din Piaţa Sfatului să fie una de sărbătoare.

Braşov Anniversary Jazz Nights şi Festivalului Internaţional de Vinuri Wine Tour oferă celor care se plimbă, astăzi, prin Piaţa Sfatului multe surprize. De la ora 19.00 veţi putea asculta bandu-urile „UNC Jazz Lab Band I" (The University Of Northern Colorado) şi „The Jazz Ensemble" (The Mc Neese State University), împreună cu invitaţii lor: Luiza Zan, premiată pentru cea mai bună voce la festivalul de la Montreux din 2003, şi Alex Man.

image

Delicatese culinare şi vinuri rafinate

Pe lângă muzica de la calitate, puteţi degusta preparate culinare şi vinuri tradiţionale ungureşti. Viorica Ibolya a adus la Braşov preparate tradiţionale de care, cu siguranţă, nu veţi putea sta departe: cartofi fierţi în coajă (5 lei), cârnaţi (7 lei), ciolan de porc afumat (7 lei), caltaboş cu orez tradiţional maghiar (6 lei) şi pulpe de pui dezosate, cu condimente ungureşti (5 lei). Binenţeles, de la standul care răspândeşte un miros ademenitor în Piaţa Sfatului, nu lipseşte deliciosul gulaş, o porţie putând fi cumpărată cu 25 de lei. 

image

De asemenea, producători de vinuri din Ungaria şi România au venit la Braşov cu oferte tentante. Cel mai vândut vin unguresc este „Carmen", vin lichior dedicat doamnelor, care se vinde cu 20 lei sticla. Cel mai rafinat vin expus în Piaţa Sfatului este Icewine-ul Silenus Jegbor, făcut din soiul Riesling, în anul 2005.

image

„Vinul este special pentru că se produce în luna decembrie la o temeparatură de -8 grade Celsius. Strugurii trebuie să fie îngheţaţi, astfel încât prin strivirea lor să iesă un must extraordinar", a explicat Frickne Adam Adrienn, un producător din Ungaria. O sticlă de vin pur se vinde cu 56 de lei, iar un pahar cu 8 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite