70% dintre români stau acasă în timpul timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii şi bulgarii sunt europenii care stau cel mai mult acasă în timpul liber - 71%, respectiv 70%, potrivit unui studiu internaţional GfK despre comportamentul cetăţenilor europeni şi ai SUA legat de vacanţe şi călătorii.

Cei mai împătimiţi de călătorii sunt suedezii (87%), olandezii (85%) şi belgienii (77%).

Acelaşi studiu arată faptul că un sfert dintre români îşi permit un buget de până la 1.000 de euro pentru concediu, în timp ce16% investesc sub 500 de euro pentru o vacanţă. De asemenea, 42% dintre români au declarat că în acest an îşi  petrec vacanţa în ţară.

Potrivit studiului, peste o treime dintre respondenţii la nivel global sunt dispuşi să investească maximum 1.000 de euro de persoană în vacanţele anului 2010, iar 21% dintre aceştia nu vor cheltui mai mult de 500 de euro. Doar o persoană din zece îşi permite să investească între 1.000 şi 2.000 de euro..

Aproape 40% dintre cetăţenii chestionaţi la nivel global declară că nu obişnuiesc să călătorească în timpul liber. Cifra creşte la 61% în Europa Centrală şi de Est şi scade la 37% în statele vest-europene.

Cine călătoreşte cel mai mult

Germania este ţara unde atât tinerii cât şi bătrânii călătoresc la fel de mult. În SUA şi Marea Britanie persoanele  în vârstă călătoresc mult mai mult. Spre deosebire de bătrânii americani şi britanici, vârstnicii României declară că stau acasă într-o proporţie covârşitoare: nouă din zece.

Vacanţele interne, tot mai apreciate

Studiul realizat de GfK arată faptul că 95% dintre turci şi 80% dintre americani aleg să-şi petreacă vacanţele în propria ţară. Şi polonezii şi ungurii se dovedesc a fi ataşaţi de propria ţară, 76%, respectiv 71% dintre aceştia declarând că îşi petrec vacanţele în ţara natală.

De asemenea, 70% dintre protughezi, 66% dintre italieni şi spanioli şi 60% dintre francezi aleg ca în acest an să nu treacă graniţa.

Cercetarea globală GfK despre vacanţe a fost realizată în primăvara acestui an pe un eşantion de 16.364 de persoane peste 15 ani din 16 ţări.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite