Un nou tratament pentru bolnavii de rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii care prezintă diverse afecţiuni ale rinichilor vor putea să ducă de acum înainte o viaţă normală, cu ajutorul unei pompe implantate în rinichi. Aceasta amână cu câţiva ani

Pacienţii care prezintă diverse afecţiuni ale rinichilor vor putea să ducă de acum înainte o viaţă normală, cu ajutorul unei pompe implantate în rinichi. Aceasta amână cu câţiva ani nevoia de dializă sau de transplant, arată un studiu britanic preluat de DailyMail. De asemenea, tratamentul ar putea îmbunătăţi şi calitatea vieţii bolnavilor care deja fac dializă.

Dispozitivul experimental funcţionează prin creşterea capacităţii rinichiului bolnav de a filtra sângele. Inventatorii britanici ai pompei pentru rinichi consideră că aceasta poate funcţiona până la cinci ani, prelungind astfel şansele ca bolnavul să găsească un donator.

Dispozitivul este indicat să fie folosit înainte ca pacienţii să facă dializă, tocmai pentru a preveni acest episod. Prin creşterea fluxului cu care sângele circulă prin rinichi, cercetătorii speră că se va grăbi eliminarea fluidelor şi a toxinelor nefolositoare. Pompa este implantată printr-o incizie mică, realizată lângă rinichi.

Numărul cazurilor bolnavilor de rinichi este în continuă creştere, în special ca urmare a existenţei unor afecţiuni precum diabetul sau tensiunea arterială crescută.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite