Cum tratăm gastrita incipientă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infuziile din ceaiuri, fructele fierte sau sucul de cartof crud se numără printre pansamentele gastrice eficiente Stresul cotidian, mesele neregulate şi nesănătoase în perioada zilelor

Infuziile din ceaiuri, fructele fierte sau sucul de cartof crud se numără printre pansamentele gastrice eficiente

Stresul cotidian, mesele neregulate şi nesănătoase în perioada zilelor caniculare sunt printre principalele cauze care duc la apariţia afecţiunilor stomacale.

Dieta compusă preponderent din alimente acide, din prăjeli sau din produse puternic condimentate întăresc simptomele bolilor stomacului.

Hiperaciditatea sucului gastric favorizează apariţia gastritei sau a ulcerului stomacal ori duodenal, boli ce afectează, potrivit specialiştilor, aproape 80 la sută din populaţie. Simptomele specifice bolilor de stomac sunt în principal apariţia unei senzaţii de arsură în partea superioară a abdomenului, însoţită de cele mai multe ori de stări de greaţă şi vărsături.

Plan alimentar pentru o digestie uşoară

Din acest motiv, dr. Codruţ Ţuţu, specialist în fitoterapie în cadrul Fundaţiei Pirasan, propune bolnavilor aflaţi în primele stadii ale gastritei să apeleze la un plan alimentar care să excludă produsele acide. De asemenea, el atrage atenţia asupra respectării meselor regulate.

Fără dulciuri şi băuturi acidulate

"Este de preferat ca bolnavii să evite alimente precum fasolea, mazărea sau carnea de porc, deoarece balonează. De asemenea, este indicat să se elimine din alimentaţie dulciurile, băuturile acidulate, cafeaua, alcoolul şi tutunul", ne-a explicat dr. Codruţ Ţuţu.

Dieta propusă de acesta prevede înlocuirea pâinii albe cu cea de graham sau cu pâinea prăjită, deoarece îndepărtează hiperaciditatea şi a cărnii de miel sau de porc cu cea de pui, peşte, vită, raţă ori cu fructe de mare.

"Aceste cărnuri slabe trebuie consumate fierte sau sub formă de grătar. De-a lungul zilei trebuie să se bea un litru de ceai de plante, o infuzie preparată din urzică, pătlagină, gălbenele, coada şoricelului, păpădie şi podbal. Fiecare dintre aceste plante trebuie fierte, în cantităţi egale, câte un minut", a explicat specialistul.

Tratament cu suc de cartof crud

Un alt remediu este reprezentat de regimul cu suc de cartof crud. Sucul nu trebuie consumat mai mult de trei ori pe săptămână, câte 100 ml pe zi, înainte de mese. Remediile naturiste mai fac referire şi la cura cu zeamă de varză, aceasta fiind un pansament gastric eficient datorită vitaminei U conţinute. Se bea câte un pahar de zeamă de varză dimineaţa. În momentul apariţiei unei crize de hiperaciditate este indicat ceaiul de talpa gâştii, deoarece înlătură stresul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite