VIDEO Traian Băsescu: Voi zbura cu "Carpaţi" până când România va avea condiţii să aibă un alt avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu
Traian Basescu

Referindu-se la discuţiile stârnite pe marginea securităţii aeronavei prezidenţiale, botezată "Carpaţi", preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că are încredere în avionul cu care se deplasează, deşi în curând împlineşte 36 de ani.

"Este un avion foarte sigur, în care mă urc cu certitudinea că ajung acolo unde mi-am propus. Mai sunt mici probleme că nu se găsesc piese de schimb pentru el. Dacă vor fi tragedii, nu vor fi din cauze tehnice. Voi zbura cu el până România va avea condiţii să aibă un alt avion", a declarat Traian Băsescu, la emisiunea Naşul de la B1 TV.

"O singură dată a curs nişte combustibil din rezervor, dar apoi l-au lipit. Altă dată s-a fisurat un hublou de la cabina piloţilor, când veneam din China. Au găsit o soluţie, să zboare mai jos cu viteză mai mică şi am ajuns până acasă", a mai spus preşedintele.

Întrebat dacă nişte piloţi de peste 60 de ani nu sunt prea în vârstă pentru a mai practica această meserie, mai ales în serviciul preşedintelui, Băsescu a spus că aceştia sunt "piloţii originali ai aeronavei".  "Puteţi să îmi spuneţi ce alţi piloţi de Boeing 707 mai există în România? Sunt piloţii originali ai aeronavei", a spus preşedintele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite