Băsescu: Se vor încerca măsuri prin care să nu se mai permită abandonarea pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a prezentat obiectivele de reformă ale statului român
Traian Băsescu a prezentat obiectivele de reformă ale statului român

În a doua jumătate a acestui an, se va încerca elaborarea unor măsuri legislative care să nu mai permită nelucrarea pământului şi care să stimuleze vânzarea terenurilor, a declarat miercuri preşedintele Traian Băsescu, la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Camerei Americane de Comerţ din România.

"În partea a doua a anului, se vor încerca măsuri legislative care, pe de o parte, să nu mai îngăduie abandonarea pământului şi rămânerea în nelucrare, iar pe de altă parte să stimuleze, prin mijloace fiscale, vânzarea pământului şi consolidarea suprafeţelor în aşa fel încât să se poată face o agricultură eficientă", a declarat preşedintele.

Băsescu a ţinut să amintească faptul că anul trecut, peste trei milioane de hectare de pământ au rămas nelucrate în România.

Şeful statului a mai precizat că Guvernul se află deja în plin efort de ajustare a cheltuielilor publice "legate de consumul propriu al statului cu excesul de funcţionari, cu excesul de sporuri, cu ineficienţa aparatului de stat", dar se fac demersuri şi în alte domenii precum sănătate, agricultură, turism sau educaţie.

Preşedintele speră ca noua lege a educaţiei să fie aprobată de Parlament, până la finalul actualei legislaturi. "Forma care a fost respinsă de Curtea Constituţională a legii educaţiei este din nou în discuţie, cu avantajul că ceea ce a trebuit negociat între cele două partide aflate la guvernare anul trecut acum s-a limpezit şi noua lege a educaţiei reflectă foarte corect toate principiile Comisiei prezidenţiale de evaluare a sistemului de educaţie românesc, condusă de profesorul Mircea Miclea. Sper ca până la sfârşitul actualei legislaturi noua lege a educaţiei să fie aprobată de către Parlamentul României", a adăugat şeful statului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite