Se trage cortina la Sala Palatului până în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Palatului din Capitală va fi de nerecunoscut peste doi ani. Menită să devină primul mall cultural din ţară, clădirea va începe să fie modificată în mai, anul acesta. La

Sala Palatului din Capitală va fi de nerecunoscut peste doi ani. Menită să devină primul mall cultural din ţară, clădirea va începe să fie modificată în mai, anul acesta.

La sfârşitul acestei luni va avea loc licitaţia privind atribuirea sarcinii de transformare a Sălii Palatului. "Într-o primă fază se vor face doar lucrări la scenă şi la instalaţia acustică. Scena va fi adusă mai în faţă şi se va îngusta. Până la 1 august trebuie să fie gata totul, în aşa fel încât repetiţiile şi pregătirile pentru Festivalul Internaţional <> să înceapă în bune condiţii", precizează ministrul culturii, Adrian Iorgulescu. După 23 septembrie, când se va termina festivalul, "se va trage cortina şi de a doua zi vom face toate procedurile pentru a demara faza a doua a procesului de reconstrucţie a Sălii Palatului, care va suferi o modificare substanţială, atât a spaţiului din interior, cât şi a faţadei", a mai precizat ministrul.

Transformată în Centru Cultural

Adrian Iorgulescu a menţionat că noul centru cultural va dispune de şase săli de spectacole, spaţii expoziţionale, săli de cinema şi conferinţe, librării, cafenele, magazine de antichităţi, o parcare subterană, patru lifturi exterioare, dar şi restaurante de jur-împrejurul clădirii. Va fi un mall destinat exclusiv activităţilor culturale.

"Va rămâne în continuare un punct de reper în Bucureşti. Va fi o altă construcţie, însă nu se va face nimic peste ea. Se vor face îmbunătăţiri majore. Imediat ce vom intra în cea de-a doua fază a lucrărilor, nu vor mai fi organizate acolo spectacole timp de doi ani", a mai spus Iorgulescu. Provizoriu, primul mall cultural din România se va numi Centrul Cultural Sala Palatului. Costurile lucrărilor se ridică undeva în jurul sumei de 10.000.000 de euro.

Va fi o altă construcţie, însă nu se va face nimic peste ea. Se vor face îmbunătăţiri majore.
Adrian Iorgulescu, ministrul culturii şi cultelor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite