Slatina: Gripă porcină a ajuns la militarii din Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 21 ani din Roman care efectuează stagiul de pregătire la Unitatea Militară din Caracal a fost diagnosticat cu gripă nouă. Toţi militarii sunt monitorizaţi, şi zilnic se face dezinfecţie în unitate.

Un nou caz de gripă porcină a fost depistat în judeţul Olt. Este vorba despre un tânăr din Roman, soldat voluntar la Unitatea Militară din Caracal. Bărbatul a fost în permisie acasă şi a revenit în garnizoană bolnav.
Ionuţ Vieru are 21 de ani şi este din Roman, judeţul Neamţ. Este soldat voluntar, din seria septembrie 2009, şi termină stagiul de pregătire în decembrie. „După ce a depus jurământul, soldatul a plecat acasă, în localitatea Roman, judeţul Neamţ şi probabil a luat virusul de acolo. Când s-a întors în unitate, a fost trecut prin triajul pe care îl efectuăm zilnic, iar medicul unităţii a depistat că prezintă semne de boală. Imediat a fost internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Caracal“, a explicat plutonier adjutant Daniel Chirea, ofiţerul de relaţii publice al Unităţii Militare din Caracal.

Starea pacientului este bună

În prezent, tânărului i se administrează tratament cu Tamiflu, iar starea lui de sănătate este foarte bună. În timpul petrecut în garnizoană, bolnav fiind, soldatul a intrat în contact cu toţi colegii săi din pluton. „Soldatul a intrat în contact cu 20 de colegi, care sunt izolaţi într-un dormitor. Deocamdată toţi se simt foarte bine, niciunul dintre ei nu prezintă semne ale bolii. S-a luat legătura şi cu familia bărbatului din Roman, care, la fel, nu prezintă semne ale îmbolnăvirii cu virusul A(H1N1)“, a precizat ofiţerul de relaţii publice al unităţii.
Soldaţii de la Unitatea Militară din Caracal sunt atent supravegheaţi şi nu au voie să părăsească garnizoana. De asemenea se efectuează zilnic un triaj epidemiologic al contacţilor direcţi şi al întregului personal al unităţii. „Acum toţi militarii sunt atent monitorizaţi. Zilnic se face dezinfecţie a tuturor spaţiilor“, a spus Daniel Chirea.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt nu au putut fi contactaţi pentru a oferi detalii despre acest caz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite